Babišovci vynadali herci, který na ně zaútočil: Je to papoušek paní Němcové

19.10.2013 11:07

Herec Ondřej Pavelka umístil na kanál YouTube video, ve kterém prohlásil, že podnikatel Andrej Babiš postavil svou politickou kariéru na lži. Ukázalo se to prý u bratislavského soudu, kde se Babiš soudí s Ústavem paměti národa. Podle nových důkazů byl šéf hnutí ANO oprávněně veden jako spolupracovník StB. Miliardář se ale brání a tvrdí, že se jedná o kampaň ODS namířenou proti jeho hnutí.

Babišovci vynadali herci, který na ně zaútočil: Je to papoušek paní Němcové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s koblihami

Babiš připomíná, že Pavelka nejprve natočil video o tom, proč podporuje Miroslavu Němcovou „na premiérku“. „Jako podpora mu to přišlo asi málo, tak vzápětí natočil i video další. V něm tvrdí, že lídr hnutí ANO Andrej Babiš lže, když popírá svoji spolupráci s StB," komentuje Pavelkovo video strana ANO v tiskovém prohlášení.

Soud nevyžadoval mojí přítomnost, a tak jsem mohl vést férovou kampaň mezi voliči

Herec Pavelka obviňuje Babiše z toho, že nebyl u jednání bratislavského soudu, protože musel v Praze roznášet koblihy. Přitom sám podnikatel inicioval soud s tamním Ústavem paměti národa kvůli tomu, že StB neoprávněně vedla svazek o jeho osobě.

"Paní Němcová ani pan Pavelka samozřejmě nevědí, o čem mluví. U soudu jsem byl už v červnu a vypovídal jsem. Na stání minulý týden byli předvoláni svědci, kteří nedorazili, proto byl soud odročen na leden. Moje přítomnost nebyla soudem vyžadována. Protože vedu na rozdíl od ODS férovou kampaň, byl jsem mezi voliči," zdůrazňuje Andrej Babiš.

Klip herce Pavelky je součást antikampaně ODS

Pavelkův klip Babiš považuje za součást antikampaně ODS. Podobnou iniciativu zahájil i bývalý občanský demokrat Tomáš Hrdlička. Dopis s názvem „Opravdový příběh Andreje Babiše alias agenta Bureše“ mají do schránek dostat všechny domácnosti v ČR.

"Je příznačné, že na jeho úroveň klesla i celá ODS," myslí si Andrej Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …