Babišův šéfredaktor Léko je zhnusen: Juncker dal facku národům, trpějícím pod komunismem. Žádný marxista nemůže být demokrat

11.05.2018 8:09

Šéfredaktor LN István Léko se ještě jednou vrátil k oslavám 200. výročí narození jednoho z otců komunistické ideologie Karla Marxe v německém Trevíru. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker dostal od novináře slovní nakládačku. A nejen on.

Babišův šéfredaktor Léko je zhnusen: Juncker dal facku národům, trpějícím pod komunismem. Žádný marxista nemůže být demokrat
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

„Pokrokový svět slaví. Den poté, co jejich lídr, křesťanskodemokratický (!!!) předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, před týdnem pronesl svůj upřímný a památný projev u příležitosti dvoustého výročí narození Karla Marxe v jeho rodném Trevíru, otevřeli šatník a hrdě si navlékli tričko s nejznámějším marxistickým revolucionářem Che Guevarou. Konec přetvářek, levicoví liberálové, piráti a mainstreamoví zelení si oddechli, protože konečně mohou sundat masky nasazené kvůli oblafnutí naivních voličů,“ napsal hned na úvod svého komentáře.

Podle šéfredaktora deníku je zajímavé slyšet slova chvály na adresu Karla Marxe od muže, který celý život žil a mnoho let dokonce i vládl v daňovém ráji EU, kde si milý pan Juncker ty největší kapitalisty hýčkal. Jako lucemburský premiér umožnil uzavření desítek až stovek dohod s nadnárodními korporacemi. že budou své daně odvádět právě v Lucembursku. Výměnou za to platily daně podstatně nižší, než by musely odvádět v jiných státech.

A to není to jediné, co Léko Junckerovi vyčetl. Předseda EK se stále dokola dovolává evropských hodnot a hrozí trestem těm, kteří je nedodržují. Jenže co jsou to pro Juncekera evropské hodnoty, když se klaní Karlu Marxovi? Léko podotkl, že Marx nebyl žádný demokrat. Jako představitel evropských lidovců by měl Junker Marxe spíše tvrdě kritizovat.

„Klanění Junckera před Marxem bylo naprosto nechutným projevem neúcty a facka národům Evropské unie, které dlouhá desetiletí trpěly pod komunismem. Nemluvě o tom, jaký měl Marx názor na Židy, Slovany, ženy či lidi tmavé pleti. Junckerovým fanouškům je třeba připomenout, že žádný marxista nemůže být demokratem. A kdo adoruje Marxe, popírá demokracii a zneucťuje miliony nevinných obětí této ideologie, protože uskutečňování jeho myšlenek vždy a všude vedlo k tragédii. Pro pořádek, sociální demokraté odmítli právě násilí v Marxově učení,“ připomněl šéfredaktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…