Babišův výrok jsem z kontextu nevytrhl, odmítá Hradilek

02.09.2016 22:20

Značný rozruch na české politické scéně vyvolal v pátek svým výrokem při návštěvě severočeského Varnsdorfu Andrej Babiš. Jeho slova totiž zachytil fotograf Aktuálně.cz Ludvík Hradilek. Pořídil fotku z návštěvy ministra financí ve Varnsdorfu a k ní přidal popisek: „Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To co píšou v novinách, ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež. Byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval – a šup, byl tam.“

Babišův výrok jsem z kontextu nevytrhl, odmítá Hradilek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vicepremiér, ministr financí Andrej Babiš

Hradílek v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV potvrdil, že jsou to citace vicepremiéra Andreje Babiše. „To je jako kdybych citoval Adolfa Hitlera,“ podotkl k tomu Hradilek. Babiš prý ale před tím uvedl, že tato slova jsou vytržená z kontextu, řekl mu je totiž jeho známý z Písku. 

Hradilek potvrdil, že Babišova slova nemá zaznamenána na zvukovém záznamu. Byl s Babišem od rána a kdyby měl zaznamenávat vše, co řekl, byl by to čtyř- nebo pětihodinový záznam. Uvedený Babišův výrok zazněl prý ve chvíli, kdy debatoval se starousedlíky, kteří si stěžovali na život s romskou komunitou.

Celé video je ZDE

Babiš také ve Varnsdorfu navštívil vyloučenou lokalitu. „Myslím, že to osobně ještě nikdy neviděl,“ řekl Hradilek o Babišově návštěvě vyloučené lokality. Babiš si prohlédl panelák, řekli mu že tam jsou štěnice, probíhala tam rekonstrukce bytu, pár slov prohodil s romskými dětmi. Evidentně byl tou situací překvapen.

Hradilek je přesvědčen o tom, že jeho citace byla korektní. „Tři čtvrtě hodiny se bavil o zneužívání sociálních dávek a tohle byl myšlenkový pochod při hledání nějakého řešení,“ podotkl Hradilek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…