Bačkory Václava Havla. Vývar, guláš a štrúdl. Oslavy pokračují

05.10.2016 11:32

Terezie Kaslová, vnučka Ferdinanda Peroutky, v nedávné minulosti zaujala tím, že poslala exekutory na Pražský hrad na prezidenta Miloše Zemana, aby z něj vymohli omluvu za slova, která o jejím dědečkovi pronesl. Výrazně jiný vztah měla paní Kaslová k bývalému prezidentovi Václavu Havlovi. Promluvila o něm na serveru Lidovky.cz.

Bačkory Václava Havla. Vývar, guláš a štrúdl. Oslavy pokračují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odhalení instalace Kurta Gebauera na piazzettě Národního divadla přejmenované na náměstí Václava Havla

Dnes už podle Kaslové nikdo ani neuvěří, že součástí české politiky mohl být někdo tak čestný, slušný a laskavý, jako byl Václav Havel. Myslí na něj prý čím dál častěji a chybí jí čím dál více.

Bývalý prezident k ní prý často chodil na večeři. Obvykle mu prý vařila vývar, guláš a štrúdl. „Naposledy jsem ho pro něj chystala 5. prosince 2011. Nepřišel, zavolal z Hrádečku, že se bohužel necítí dobře a musí se omluvit. Poprosil, zda mu můžu guláš poslat po Dáše,“ vzpomíná Kaslová. Jak mu chutnal, se prý už nikdy nedozvěděla.

S Havlovými návštěvami na večeři má prý ještě jednu neuvěřitelnou vzpomínku. Jednou byla zima a plískanice a Václav Havel stanul před jejími dveřmi s kostkovanými bačkorami v ruce. „Rozesmála jsem se, protože tenhle typ jsem naposledy viděla snad ve filmu. Pan prezident znejistěl a tichounce řekl: ‚Snad vám nebude vadit, že se přezuji, nanesl bych vám dovnitř bláto a mně bude teplo a ještě příjemněji,‘“ líčí Peroutkova vnučka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…