Bárta poučoval o morálce, Gazdík se vysmíval. Politici reagovali na Klausovy výroky

09.12.2012 8:40

Prezident Václav Klaus v pátek nešetřil kritikou. Strefoval se mimo jiné do vicepremiérky Karolíny Peake, která chce vést ministerstvo obrany a také euroval, který je podle něj zrůdný. I proto byl jediným, kdo novinku Evropské unie (EU) nepodepsal.

Bárta poučoval o morálce, Gazdík se vysmíval. Politici reagovali na Klausovy výroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Za tento výrok byl například kritizovaný i ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem, který jeho krok neoznačil za šťastný. Dokonce jsme se jeho slovy stali opět "šašky" EU. To občanský demokrat a předseda Ústavně-právního výboru Senátu PČR Jaroslav Kubera s názorem zcela souhlasí a s upřímností sobě vlastní označuje euroval za debilitu. "On používá velmi mírné výrazy, podle mě je to debilita a připomíná mi Maginotovu linii. Je to socialistický systém - vezmu stovky, dám padesát a ještě zbyde padesát na úplatky. Není větší korupce, je to státní uplácení ve velkém," řekl serveru Lidovky.cz, který udělal zajímavý průzkum reakcí předních českých politiků na Klausovy výroky.

To oslovený předseda poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petr Gazdík považuje výrok prezidenta za doklad jeho slepé nenávisti vůči EU, pro kterou je naše malá země známá snad po celém světě. "Pan prezident pro většinu evropských zemí působí legračně, to už není o racionálních argumentech, ale o chorobné nenávisti až za hrob," říká na adresu největšího evropského kritika. Podle něj se také se ženou při projevu 28. října vsadil o to, jestli bude narážka na EU v desáté nebo dvacáté větě. Nakonec prý pan prezident překvapil. Narážka byla ve druhé větě.

Peake by měla dávat pozor na morální pravidla

S Klausovým výrokem o tom, že si neumí představit křehkou dívku, jakou je Karolína Peake, v roli ministryně obrany, souhlasí poslanec za Věci veřejné Vít Bárta. Nejvíce mu vadí prý její morální zásady. "Má osobní zkušenost bohužel je, že tato dáma dokáže být velmi tvrdá co se týče politického zákulisí. Podle mě by měla být tvrdá na hřišti, ale v zákulisí by měla platit jistá morální pravidla," poučuje politik, kterému se po aférách spojených s jeho stranou podařilo znovu dostat na politické výsluní.

Z pěti oslovených politiků se nakonec Peake zastal pouze Viktor Paggio, který je poslancem za její stranu LIDEM. "Je to spíš taková lidská poznámka než nějaká hluboká analýza. Karolína Peake je obětí svého dobrého vzhledu, protože tato "křehká" dívenka je zkušenou političkou a vychovala dvě děti. O tom přesvědčila pana premiéra i koaliční partnery," stojí si za svou šéfovou Paggio.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…