Barták nešel k soudu. Omluvenku mu napsali ve spřátelené nemocnici

10.12.2012 6:46

Nechce se vám vypovídat před soudem? Stačí si sehnat omluvenku od známého doktora. Zdá se, že této finty využívá nejeden občan a není vyloučeno, že ji použil i exministr obrany Martin Barták, když měl promluvit o miliardové kauze Tatra, kde je sám obviněn. Výpověď ze zdravotních důvodů podat nemohl, ale na tenise se objevil v dobrém rozmaru.

Barták nešel k soudu. Omluvenku mu napsali ve spřátelené nemocnici
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Exministr obrany Martin Barták se nedostavil k výpovědi v kauze Tatra, protože mu to údajně nedovolil zdravotní stav. Na tenisovém Davisově poháru se ale objevil a novináři se podivovali nad tím,jak se zázračně uzdravil. Pondělní MF Dnes ale přináší informace o tom, že to možná bylo trochu jinak. Posudky, na jejichž základě byl Barták z výpovědi omluven nesou razítko nemocnice Na Homolce, kde Barták čtrnáct let pracoval.

Není to ojedinělé

"To je nepochybně střet zájmů. Toto téma ještě otevřeme, určitě budeme na naše ředitele apelovat, aby k tomu nadále nedocházelo," říká náměstek ministra zdravotnictví Martin Plíšek. Prokázat, že dotyčný člověk byl ve skutečnosti zdráv a posudek je tedy lživý je ovšem velmi obtížné. Popohnat lékaře k zodpovědnost téměř nelze, což se nelíbí např. senátorce Elišce Wagnerové.

"Lékař přece musí nést zodpovědnost za to, že napíše posudek očividně zdravému člověku. Jak je možné, že se takových případů objevuje tolik a neslyšíme nic o trestech," zlobí se senátorka.

Deník k tomu dodává, že Barták pro nemocnici ještě občas pracuje, ale tiskové oddělení tuto informaci nepotvrdilo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…