Bartoš má nově pět náměstků pro řízení sekce, dosud jich bylo osm

02.04.2022 7:10

Na Ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) je nově pět náměstků pro řízení sekce, dosud jich bylo osm. Dva z dosavadních náměstků se stali řediteli odborů, úplně na ministerstvu končí náměstek pro regionální rozvoj David Koppitz, jehož agenda se přesunula přímo pod ministra Ivana Bartoše (Piráti).

Bartoš má nově pět náměstků pro řízení sekce, dosud jich bylo osm
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Političtí náměstci zůstali ve svých funkcích, Bartoš jim vymezil úkoly. Zároveň vznikl nový analytický útvar, který umožní realizovat politická rozhodnutí na základě dat a kvalifikovaných analýz. ČTK o tom informoval mluvčí MMR Vilém Frček.

Změna systemizace MMR schválená vládou nabyla účinnosti k pátku. Podle Bartoše je jedním z hlavních cílů změn větší efektivita a úspornost resortu. Z dosavadních sedmi odborných sekcí vedených náměstky byla jedna zrušena a čtyři sloučeny do dvou nových. Další dvě odborné sekce byly rozšířeny o útvary z rušených sekcí. Sekce státního tajemníka se organizační změny nedotkly, státní tajemnicí zůstala Zdeňka Pikešová.

Náměstkyně Daniela Grabmüllerová nadále povede sekci koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů, která byla rozšířena o agendu cestovního ruchu. Náměstkem pro řízení sekce evropských a národních programů zůstal Zdeněk Semorád, spadají pod něj nově i některé útvary ze zrušené sekce regionálního rozvoje a cestovního ruchu.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přesunutím agendy regionálního rozvoje pod Bartoše zanikla pozice náměstka Davida Koppitze. „Velice si vážím jeho odborných kvalit a děkuji mu za práci, kterou na ministerstvu odvedl,“ uvedl Bartoš. Jako ředitelé odborů budou na ministerstvu nadále působit dosavadní náměstci pro informační a komunikační technologie Jan Koudelka a pro ekonomiku Radmila Outlá.

Nově vznikly sekce ekonomicko-provozní, která zajišťuje běžné fungování ministerstva, a sekce bydlení, výstavby a veřejného investování, pod niž nyní spadá i agenda sociálního začleňování. Nově zřízený odbor strategií a analýz regionální politiky a politiky bydlení má mimo jiné shromažďovat data a vytvářet analýzy k regionální politice a komunikaci s územními partnery. „V následujících dnech budou vyhlášena výběrová řízení na náměstky pro řízení těchto sekcí a ředitele tohoto odboru,“ uvedl Frček.

Politickými náměstky zůstali Ondřej Profant (Piráti) a Radim Sršeň (STAN). Bartoš jim podle mluvčího poslal dopisy s vymezením jejich činnosti a konkrétních témat, na kterých budou v následujících měsících pracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…