Bartoš na jižní Moravě: Hodně lidí, zajímali se, děkuji jim

26.08.2021 15:00 | Ze sítí

Předvolební kampaň zavedla šéfa Pirátů Ivana Bartoše na jižní Moravu, do Kyjova a Blanska. Co tamní lidi trápí? Prý nedostatek bydlení a práce. „Je nezbytné, aby politici přestali kašlat na menší města,“ říká Bartoš. V Blansku prý zajímala lidi korupce a zadlužování. Ale také zda a jak se vrátí děti do škol. A předseda Pirátů spustil.

Bartoš na jižní Moravě: Hodně lidí, zajímali se, děkuji jim
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ivan Bartoš a Vít Rakušan v předvolební kampani v Kadani

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí
V rámci předvolební kampaně se Ivan Bartoš vydal na jižní Moravu a navštívil Kyjov a Blansko. O návštěvách pak poreferoval na Instagramu. „Stejně jako v dalších městech, která jsme dnes navštívili, zde lidé řeší dostupnost bydlení, ale i zaměstnání. Právě nedostatek práce vede lidi k tomu, že se z města často stěhují. Na dostupnosti kvalitních a naplňujících pracovních příležitostí je třeba zapracovat. Stejně jako na tom, aby se pro děti našla místa ve školkách,“ uvedl po návštěvě v Kyjově.

S vylidňováním se potýká prý i blízký Vyškov. „Je nezbytné, aby politici přestali kašlat na menší města,“ doplnil a poděkoval všem, kteří mají zájem o budoucnost České republiky. K jeho harmonice se prý přidal i cimbál.

Následně pokračoval Bartoš v cestě návštěvou Blanska a pochvaloval si, že na sraz s ním dorazilo hodně lidí a že se lidé zajímají o budoucnost své země. „Nejčastěji lidi zajímala systémová korupce a zadlužování, ale také to, jak to bude s návratem dětí do škol, testováním a očkováním,“ informoval předseda Pirátů a dodal, že protikorupční zákony mají připravené spolu s plánem na budoucnost bez zadlužování.

„Co se týče návratu dětí do škol, sám vím, jak je pro rodiče i děti nepříjemná představa, že by se měl kdy opakovat šílený chaos během covidu, kdy jsme měli nejdéle zavřené školy v celé Evropě,“ posteskl si a pochlubil se: „Chceme, aby se děti do škol vrátily, a to v bezpečném režimu, který zabrání potenciálnímu dalšímu šíření nákazy. Léto bylo fajn, ale pomalu končí. A co se tu dělo loni na podzim, snad víme všichni. Náš plán na bezpečný návrat dětí do škol jsme představovali s mým poslaneckým kolegou Lukášem Bartoněm ministru Plagovi již v březnu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…