Bártovy platby poslancům: Nemám peníze, naříkal prý Chaloupka

07.03.2012 8:35

Radek John (VV) se má dnes před soudem vyjádřit k tomu, zda dostával za předsednickou funkci až 150 tisíc korun měsíčně jak tvrdí Jaroslav Škárka. Své k případu bude muset říct také ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV). Ten v minulosti policii řekl, že půl milionu pro Kočí byla ze strany Bárty jen první splátka, poslankyně prý požadovala šest milionů. Komu všemu nakonec Bárta dorovnával platy?

Bártovy platby poslancům: Nemám peníze, naříkal prý Chaloupka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou

I dnes bude pokračovat soud s poslance VV Vítem Bártou a jeho kolegy z dolní parlamentní komory Kristýnou Kočí a Jaroslavem Škárkou. Vypovídat mají předseda nejmenší vládní strany Radek John nebo ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Soud se bude zajímat především o to, jak to bylo s dorovnáváním platů poslancům VV, kteří si stěžovali, že ze své mzdy nevyžijí.

Poslanecký plat jim nestačil

"Přítomným řekl, že jim dorovná tyto platy, on jim neřekl, že bude půjčovat peníze, ale dorovnávat," vypověděla v úterý u soudu bývalá šéfka poslaneckého klubu Kristýna Kočí. Její slova potvrdila i bývalá PR manažerka VV Alena Maršálková

Postavil se proti tomu poslanec Josef Novotný, že to tak není možné dělat, zatímco v čele nespokojenců byl podle jejich výpovědi Otto Chaloupka, který si stěžoval, že nemá peníze.

Kočí si prý řekla o 6 milionů

Promluví také ministr Kamil Jankovský. Ten se v minulosti jednoznačně postavil na Bártovu stranu, když v jeho spotu s Kočí policii řekl, že po Bártovi chtěla až šest milionů.

 "Bylo to v tom duchu, že měla Kristýna Kočí po něm chtít 6 milionů. Za co, to už si nepamatuji," popsal Jankovský policii Bártova slova. "Nikdy jsem si o ně neřekla," odmítla to v úterý u soudu Kočí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…