Bašta pátral, odkud si vzali tvůrci Green Dealu inspiraci. Je to hrozivé. Existuje prý jen jediná obrana

21.11.2021 7:47

Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině a dnes poslanec SPD Jaroslav Bašta má za to, že v evropském Green Dealu nejde o nic menšího než o zavedení další totality, ve které bude lidem nařizováno, co smíme jíst a pít, čím a kam smíme jezdit, jak budeme bydlet, jaké náhubky máme nosit a kdy můžeme opustit byt.

Bašta pátral, odkud si vzali tvůrci Green Dealu inspiraci. Je to hrozivé. Existuje prý jen jediná obrana
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jaroslav Bašta

Jaroslav Bašta má za to, že tvůrci evropského Green Dealu nastudovali spisy vůdce čínské komunistické revoluce Mao-Ce tunga, ale také Hitlerův Mein Kampf, vzali si z nich to, co uznali za vhodné a plán na zavedení nové zelené diktatury byl hotov. Plán, který operuje s globálním oteplováním planety. Jenže to je podle Bašty spíš zástěrka, protože planeta Země prošla více dobami ledovými než dobami významného oteplení. Skutečným cílem Green Dealu je proto podle Bašty ovládnutí obyvatel EU, a to i za cenu jejich zbídačení.

„Sice pod jinými jmény a v opačném pořadí, protože jejich autoři se poučili z Maova nezdaru. Hnutí Woke (probuzení) se svou cancel culture má za úkol zlikvidovat intelektuální opozici ještě před spuštěním Green Dealu. Ten má ostatně také svoji obdobu Mein Kampfu. Je jím kniha Velký reset Klause Schwaba. Na rozdíl od první poloviny 20. století naše doba nemá ani Leniny či Staliny, Duce, Vůdce či Velké Kormidelníky, protože hybatelé dějin chtějí pro jistotu zůstat v anonymitě velkých korporací. S jejich záměry nás seznamují postavy jako Frans Timmermans či zmíněný Schwab. Ovšem úkol, který si předsevzali, ve svém důsledku překonává sny všech šílených diktátorů dvacátého století. Chtějí zlikvidovat evropskou civilizaci. A dobře naplánovanými postupnými kroky se jim to docela daří,“ napsal Bašta v textu pro První zprávy.cz.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67626 lidí
Podle Bašty v tomto procesu hraje svou roli také pandemie covidu, během které jsou postupně osekávána občanská práva a lidé jsou děleni na občany dvou kategorií – očkované a neočkované.  

„Psychologicky jde o osvědčený postup – jakmile si lidé zvyknou, že někdo může být veřejně označen za neplnoprávného občana, Schwabové vyhráli. Pak už je jedno, zda to bude kvůli neočkování nebo bílé barvě pleti či náboženství. Tvůrci nové zelené totality jsou eklektici a vybrali ze všech minulých zrůdných ideologií to, co se jim hodí: od Maa velký skok vpřed (Green Deal) a metody kulturní revoluce (cancel culture); protibělošský rasismus se svou tezí o neodčinitelném dědičném hříchu bělosti páchne odvarem z nacistického holokaustu,“ pokračoval poslanec SPD.

Završením celého procesu bude z Baštova pohledu výměna obyvatel; Evropany nahradí afričtí migranti. Tedy pokud se proti tomu lidé rázně nepostaví.

„Chtějí od nás, abychom se smířili s tím, že někdo, koho nikdy nebudeme znát, nám diktuje, co smíme jíst a pít, čím a kam smíme jezdit, jak budeme bydlet, jaké náhubky máme nosit a kdy můžeme opustit byt. Z tohoto úhlu pohledu pak naše současné problémy s inflací, drahou energií, nedostatkem automobilů a stavebních materiálů nepředstavují první projevy ekonomické krize, ale důsledky prosazování Green Dealu jako destrukce naší civilizace v teorii i praxi. Také nás otevřeně informují, že pro neposlušné se již připravuje dle receptu Reinharda Heydricha ghetto – neviditelné s označením na oděvu. Protože, jak říká úsloví, pokrok nezastavíš, určitě bude také digitální. Proti tomu existuje jediná obrana. Nenechat si to líbit. Trvat na zákazu diskriminace, cenzury a vyžadovat dodržování občanských práv a svobod. Nebát se a být důslední,“ uzavřel Bašta.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…