Bátora na školství? Jako pedofil v čele dívčí školy, ozval se kníže

20.08.2011 8:29

Ladislav Bátora se hodí na ministerstvo školství jako pedofil do čela dívčí školy, vrátil úder ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Bátora ho ve středu ve svém facebookovém profilu označil za "chudáčka starého, co bezostyšně prská", ministři za TOP 09 následně odešli z vlády, dokud nezmizí buď Bátora nebo jeho zastánce a zaměstnavatel ministr školství Josef Dobeš.

Bátora na školství? Jako pedofil v čele dívčí školy, ozval se kníže
Foto: Martin Kovář
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Bátorovy názory se podle Schwarzenberga vymykají všem normálním demokratickým postojům. "Zkuste na ministerstvo školství strčit nos a uvidíte, proč jsem to řekl. Kdyby to byl účetní na ministerstvu zemědělství, tak proti tomu nic nemám. Zrovna s těmi názory na školství, to nejde. To je jako kdybych ustanovil známého pedofila ředitelem dívčí školy. Chcete-li, ohrožuje to mravnost politiky," řekl ministr deníku Právo.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

Bátora se za svůj výrok o starém chudáčkovi neomluvil, udělal to za něj jen ministr Dobeš. Jednou veřejně, jednou poslal Schwarzenbergovi SMS zprávu. Ani osobní omluva by ale na jeho názorech prý nic nezměnila, jelikož ho úředníkovy "cancy nezajímají".

Ať hlídá na ministerstvu tužby, ale ať nedělá personalistu

"Jde o to, aby člověk s jeho názory nebyl na takové pozici. Ať třeba na ministerstvu školství řídí sklad tužek, ale zrovna personální oddělení, to je moc," podotkl Schwarzenberg.

Soukromá osoba nechť si říká, co chce. "Ale ve veřejné činnosti je tato republika nemůže tolerovat a tato vláda by to také tolerovat neměla. Pěstitele vína také nedosadím jako ředitele protialkoholické léčebny U Apolináře a léčebnu nenechám financovat firmou Jelínek. Jisté věci nejdou dohromady."

TOP 09 nebude zatím na vládu docházet, sám Schwarzenberg se pak na konci srpna sejde s premiérem Petrem Nečasem a budou situaci řešit dál.

Čtěte:

Bátora urazil knížete, Dobeš neustoupil. Omluvil se, ale úředníka nepropustí

Ministr Kalousek: Bátora je rasista, ve státní správě nemá co dělat

Vůbec nejde o Bátoru, udeřil John. Dusno ve vládě pokračuje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…