Bělobrádek by mohl skončit, spekulují noviny

07.07.2014 7:11

Lidovci se podle informací MF Dnes před blížícím se jarním volebním sjezdem začínají obávat, že přijdou o svého předsedu Pavla Bělobrádka. Ten sice zatím s kandidaturou na tento post opět počítá, jak ale již dříve uvedl, kvůli své nemoci nehodlá usilovat o politické funkce donekonečna.

Bělobrádek by mohl skončit, spekulují noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Jak Pavel Bělobrádek už dříve uvedl v jednom ze svých rozhovorů, kromě KDU-ČSL má další „milenku", kterou je roztroušená skleróza. Jde o nemoc, které přílišný stres a vypětí nesvědčí. Podle informací MF Dnes sílí ve straně nervozita a kolegové se Bělobrádka snaží přesvědčit, aby na pozici lídra opět kandidoval.

„Byl bych radši, kdyby zůstal v čele, byla by to nejlepší varianta," uvedl pro deník šéf poslaneckého klubu Jiří Mihola. Sám Bělobrádek si nechává otevřená všechna vrátka. „Na rozhodnutí je čas do konce roku, zatím s kandidaturou počítám, uvidíme," uvedl.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ačkoli to podle deníku nechce nikdo připustit, o možných náhradnících už se debatuje. Nejčastěji prý padá jméno prvního místopředsedy a ministra zemědělství Mariana Jurečky nebo místopředsedy Jana Bartoška. Hlavní sponzor strany, developer Luděk Sekyra má o případném novém předsedovi jasnou představu. Měl by umět oslovit jak tradiční voliče na Moravě, tak i ty ve velkých městech. Jeho vztahy s Jurečkou prý nejsou příliš vřelé.

Strana se připravuje na obecní volby. Školí své kandidáty

Strana zatím soustředí svoji pozornost ke komunálním volbám. Na ty se lidovci začali připravovat již začátkem roku. Pro své kandidáty pořádají školení komunikace s veřejností nebo jak se správně dělá PR.

„Zvlášť se věnujeme kandidátům, kteří jsou na kandidátkách do magistrátu a velkých měst, protože se nám tam nedaří vždy mít kvalitní výsledky. V malých obcích jsme zase takové problémy neměli," podotkl Marian Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …