Benda se hájil u Tachecí. Nejsme firma

14.02.2012 21:56

Marek Benda vysvětloval Barboře Tachecí, proč špatně parkoval, slevy pro členy ODS a poměry v pražské ODS.

Benda se hájil u Tachecí. Nejsme firma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Marek Benda při rozhovoru

Marek Benda v pořadu televize Prima Family v rozhovoru s Barborou Tachecí vysvětloval své špatné parkování a to, že mu policisté nedali pokutu. "Byla to moje chyba," připustil v pořadu.

Rozhovor se pak stočil na to, že členové ODS budou mít různé slevy. "Takže vaše strana se chová jako firma?" ptala se Tachecí. Marek Benda se hájil, že to je normální. "Nevěřím tomu, že by někdo při průměrném příspěvku tisíc korun na tom vydělal tolik, že by se mu to vyplatilo," vysvětlil šéf ústavně právního výboru sněmovny.



Benda se také stal místopředsedou pražské ODS. Kryje prý záda primátorovi Bohuslavu Svobodovi ve sněmovně. Ten se stal šéfem pražské ODS. Předchozí předseda pražské ODS Boris Šťastný Svobodu kritizoval s tím, že není pevně ideově ukotven v ODS a je tam nováček. Benda vyvracel obavy, že by měla být pražská ODS rozdělena. "To, že měl někdo jiný názor na řešení pražské situace, to mu neberu," řekl Benda s tím, že se Šťastným ve sněmovně normálně vychází.



Jen okno

Benda, který dlouhodobě podporuje církevní restituce, dodal, že restituce by měly parlamentem bez problémů projít. Poslanecká sněmovna vládní návrh schválila v prvním čtení.

"Nevěřím ve velkou komplikaci," zdůraznil Benda. Tachecí se ptala i na nezkušenost a nechopnost vysvětlit důvod restitucí ministryně kultury Aleny Hanákové. Ta neuměla v ČT vysvětlit, proč jsou restituce nezbytné.

"To bylo asi jen okno," připustil Benda s tím, že se normálně během diskuzí ve sněmovně v problematice orientuje.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…