Benešová si stěžuje. Chce dostat Bártu a Škárku před soud

22.08.2013 16:50

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová podá stížnost pro porušení zákona v údajné korupční kauze poslanců Víta Bárty a Jaroslava Škárky. Napsal to server Aktuálně.cz. Ministryně tak vyhoví podnětu soudce Jana Šotta, který ve věci rozhodoval a původně politiky uznal vinnými.

Benešová si stěžuje. Chce dostat Bártu a Škárku před soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

Oba muže však musel následně zprostit obžaloby na základě rozhodnutí odvolacího soudu. "Tento týden stížnost odchází z ministerstva, ode mě je to již podepsané," řekla Benešová serveru. Ředitel tiskového odboru úřadu přitom na dotaz ČTK ještě ve čtvrtek dopoledne uvedl, že "ve věci zatím k žádnému posunu nedošlo". To, že uvažuje o podání stížnosti v neprospěch Bárty se Škárkou, avizovala ministryně již dříve.

Rozsudek se nelíbí ani Pavlu Zemanovi

Kauzou poslanců se teď bude zabývat Nejvyšší soud. Proti pravomocnému zprošťujícímu rozsudku se již dříve vymezil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který v případu podal k témuž soudu dovolání.

Obžaloba tvrdila, že Bárta dal tehdejším stranickým kolegům, poslancům Škárkovi a Kristýně Kočí, 170 tisíc a 500 tisíc korun za to, aby k němu byli loajální a prosazovali jeho zájmy ve straně. Škárka údajně úplatek přijal a část peněz také použil. Bárta, který kvůli kauze rezignoval na funkci ministra dopravy, se hájil tím, že Škárkovi a Kočí peníze jen půjčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…