Biden zase mimo! Putin prý prohrává válku v Iráku

28.06.2023 17:50

Podle prezidenta USA Joea Bidena ruský prezident Vladimir Putin válku prohrává. Kterou? To není úplně zřejmé, Biden zmínil tu v Iráku. Putina označil za „vyvrhela“. Podobného přešlapu se před rokem dopustil i bývalý prezident George W. Bush, když namísto Putinovy invaze na Ukrajinu odsoudil svou vlastní invazi do Iráku z roku 2003.

Biden zase mimo! Putin prý prohrává válku v Iráku
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Novináři se prezidenta USA Joea Bidena zeptali, zda ruského prezidenta Vladimira Putina víkendová vzpoura Wagnerovy skupiny vedené Jevgenijem Prigožinem oslabila. „Těžko říct,“ odpověděl prezident Biden. „Zcela zjevně prohrává válku v Iráku. Prohrává válku i doma. Stal se tak trochu vyvrhelem po celém světě,“ řekl Biden o Putinovi. Podle serveru Daily Mail se tohoto přehmatu dopustil na své cestě do Chicaga, kde má přednést projev o „Bidenomice“.

Stejně si Ukrajinu s Irákem popletl i bývalý prezident USA George W. Bush, když se v květnu roku 2022 chystal zkritizovat ruského prezidenta Putina za invazi na Ukrajinu. Jenže se přeřekl a namísto odsouzení invaze na Ukrajinu odsoudil invazi do Iráku, kterou americké síly začaly v březnu 2003, konflikt skončil až v roce 2011. „Rozhodnutí jednoho muže zahájit zcela neoprávněnou a brutální invazi do Iráku. Teda myslím na Ukrajině. Je mi 75,“ řekl tehdy Bush během akce v prezidentském centru v Dallas v Texasu.

Současný prezident USA Joe Biden letos oslaví 81 let. Narodil se 20. listopadu 1942.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Biden zase mimo ...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBabička , 28.06.2023 18:04:33
Biden ať už radši odejde do "zaslouženého důchodu". Ta stařecká demence je na něm opravdu vidět, jak jeho řečmi, ale i chováním.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…