Bitva o lidi. „Nenechám se akademikem poučovat.“ Babiš se rozjel proti Fialovi

19.01.2024 14:40 | Monitoring

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš dlouhodobě tvrdí, že premiér Petr Fiala je odtržený od reality a nedokáže pochopit problémy obyčejných lidí. Fiala na tyto opakující se výroky ve středu po jednání Sněmovny reagoval s tím, že Babiš byl celý život privilegovaný a žil v úplně jiném světě než normální lidé, tak by měl raději mlčet. To si Babiš nenechal líbit a reagoval, že se nenechá poučovat akademikem.

Bitva o lidi. „Nenechám se akademikem poučovat.“ Babiš se rozjel proti Fialovi
Foto: Repro TV Nova
Popisek: Premiér Fiala a šéf opozičního ANO Andrej Babiš v Za pět minut dvanáct

Fiala na tiskové konferenci a poté na síti X zareagoval na opakované výtky, že je odtržený od reality a nerozumí lidem. „Andrejem Babišem jsem opakovaně obviňován, že nerozumím lidem. To mi přijde naprosto nehorázné a divím se, že to někdo bere vážně. Já jsem se celý život věnoval vzdělávání, byl jsem učitel, pohyboval jsem se mezi studenty a žiju normální život,“ popisoval Fiala, že celý život pracoval mezi běžnými lidmi.

Na rozdíl od prominentního komunisty a miliardáře Babiše. „A tohle se o mě odváží říct člověk, který byl vždycky, celý svůj život privilegovaný. Za komunistů byl komunista a byl privilegovaný dokonce mezi privilegovanými, protože ne všichni komunisté mohli studovat v zahraničí. Po listopadu 1989 se stal miliardářem a pohybuje se v úplně jiném světě než normální lidé. Jeho výroky pokládám za nevkusnou drzost a měl by spíš pokorně mlčet,“ vzkázal Fiala.

Bývalý premiér si to ovšem nenechal líbit a Fialu upozornil, že si všechno vždycky odmakal od nuly a vždy se staral o lidi. „Pane Fialo, já jsem si vše odmakal. Z nuly jsem vybudoval holding, který dnes zaměstnává 40 tisíc lidí. V politice i před vstupem do ní jsem vždy lidem pomáhal. A pomáhat budu i až z ní odejdu. Stále čtu příběhy lidí, kterým pomáhá i nadace, které předsedám. S lidmi se neustále bavím, jezdím za nimi a oni chodí za mnou. Mám je totiž rád,“ reagoval Babiš, který patří mezi 700 nejbohatších lidí na světě.

„Vy nejenže lidem nerozumíte, vy o jejich životech nevíte vůbec nic, protože se o ně nezajímáte a nikdy ani nezajímal. O tom to celé je. Kvůli vaší vládě lidi chudnou a zhoršuje se jim životní úroveň. Fakt se nenechám poučovat akademikem, který každý den dokazuje, jak je odtržený od reality,“ dodal Babiš a zopakoval, že je Fiala odtržený od reality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

fialovy názory, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 19.01.2024 14:46:56
na babiše jsou zcestné. Když mu nevadí, co priviligovaného sedí na hradě, měl by před pracovitým, vzdělaným a empatickým babišem smeknout. Možná by se mohl i porozhlédnout ve vlastních řadách, kdo sloužil minulému i současnému režimu. Jenže u "svých" mu to jaksi nevadí. Babišovi rostou preference a běžní občané dobře vědí proč.

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…