Blahopřání Sorosovi z ČT. Jako rudý hadr. Spustila se řežba

14.08.2023 19:11 | Monitoring

Zahraniční reportér České televize Jakub Szántó popřál k narozeninám miliardáři a filantropovi Georgi Sorosovi a vyzdvihl, že díky Sorosově stipendiu mohl studovat na Central European University. Od mnoha diskutujících to poté schytal s tím, že jde očividně o nezaujatého novináře, který přiznal, že je placen Sorosem.

Blahopřání Sorosovi z ČT. Jako rudý hadr. Spustila se řežba
Foto: repro youtube, tan
Popisek: George Soros

Česká televize a některá další česká média byla v minulosti několikrát nařknuta, že jsou placena z peněz miliardáře George Sorose, což ovlivňuje jejich obsah prozápadním liberálním směrem. Reportér ČT Jakub Szántó proto v nadsázce Sorosovi na síti X (dříve Twitter) popřál k narozeninám.

„Přidávám se ke gratulaci. Vše nejlepší k 93nám význačnému pánovi. Krom podpory demokracie osobně i za stipendium a titul ze skvělé školy Central European University a taky k Novinářské ceně 2014 od jeho nadace OSF spolu s Michalem Kubalem a Josefem Pazderkou za pokrytí Euromajdanu. Do 120!“ uvedl ironicky Szántó, který určitě věděl, co tím způsobí.

 

 

Navíc se k němu přidal Jindřich Šídlo ze serveru Seznam Zprávy, o kterých se v tomto ohledu šíří podobné názory na financování Sorosem. „Prosím tě, už přišly od starého pána tenhle měsíce peníze? Já mám dojem, že to má nějakej skluz,“ reagoval sarkasticky Šídlo.

„V srpnu až 17. přece,“ pokračoval v nadsázce Szántó.

 

 

„Chtěl jsem si koupit tu teslu, zas nějaký zpoždění...,“ pokračoval Šídlo s jasným cílem vyvolat bouřlivou diskusi.

„Já hummera s 8litrovým motorem. Ale musím si ještě počkat,“ dodal pobaveně Szántó.

 

 

A mnoho diskutérů se na tuto návnadu opravdu chytlo. „Že se nestydíte, vy zaprodanej pseudonovináři,“ uvedl jeden z nich.

 

 

„Koho chléb jíš, toho písně zpívej. Naivně jsem si myslel, že novinář by měl být objektivní a nezaujatý...,“ přidal se další.

 

 

„Ale já myslel, že vliv Sorose na novináře skrz jeho nadaci byla hloupá konspirační teorie! A vy od pána máte hned stipendium a cenu. Tudíž předpokládám, že ty Sorosem zdevastovaný ekonomiky a podporu ilegální imigrace už zmiňovat nebudeme?“ stálo v jednom z mnoha podobných komentářů.

 

 

Ozval se také právník Ondřej Dostál, kterému vadí, jak Soros získal svůj obrovský majetek na úkor obyčejných lidí. „Měli byste z těch peněz připít na zdraví Bank of England a britských daňových poplatníků. Ten spekulant si je každodenní úmornou prací od slunka do slunka vskutku nevydělal,“ uvedl Dostál.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…