Blamáž. Zkratku ČSSD si zaregistrovala Jana Volfová

29.06.2023 12:20

ČSSD existuje. Přestože si sociální demokraté na svém nedávném sjezdu v Plzni změnili nejen logo, ale i název vlastní strany, původní zkratka byla pohotově vrácena k životu. Jenomže úplně jinou stranou. Na svém facebookovém profilu na to upozornil sociální demokrat a někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Blamáž. Zkratku ČSSD si zaregistrovala Jana Volfová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

Nejstarší česká politická strana u nás byla dlouho známá pod zkratkou ČSSD. Česká strana sociálně demokratická. Na plzeňském sjezdu v sobotu 10. června ale delegáti strany rozhodli o radikální změně. Po více než 30 letech oficiální název změnili na „Sociální demokracie“ a oficiální zkratka strany zní „SOCDEM“.

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26114 lidí

Formálně se to následně uskutečnilo změnou stanov, které v nové verzi sociální demokraté doručili na Ministerstvo vnitra. Resort tuto změnu do registru stran a hnutí zanesl 22. června.

Přesně týden na to, 29. června, se v registru Ministerstva vnitra opět ČSSD objevila. Nejde o žádné zmatky sociální demokracie, dobře známá zkratka patří někomu jinému. 

Zavedenou značku socialistům vyfoukla jejich bývalá členka Jana Volfová, která přejmenovala svou politickou stranu Česká suverenita. Dnes se partaj jmenuje „ČSSD - Česká suverenita sociální demokracie“ a oficiální zkratku má „ČSSD“. Změna stanov byla zanesena právě dnes.

Podle bývalého statutárního místopředsedy Sociální demokracie Michala Haška jde o výsměch současnému vedení socialistů. „Drazí pozůstalí v Lidovém domě, jste opravdu parta k pohledání. Díky Vašim hrátkám s názvem a logem nejstarší politické strany v České republice jste o ně ostudně přišli. Stačí se podívat do registru politických stran na MV ČR. A dodávám, že je totálním výsměchem, když Vám ,ČSSD' vyfoukla Jana Volfová a Česká Suverenita, bohužel,“ napsal na svém Facebooku Michal Hašek.

V diskusi pod příspěvkem se vyjádřila i samotná Jana Volfová, podle níž byla škoda, aby stará známá značka zanikla. „Prostě jsem vždy byla na tuhle značku a když ji odkopli, tak jsem ji ráda vrátila na politickou scénu,“ komentovala změnu Volfová.

 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

dobře Volfová udělala , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 29.06.2023 13:11:47
socani s klidem zahodili svou tradiční značku a volfová ji jen zvedla ze země.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…