Blatný dostal vytýkací dopis od premiéra. Alibistický přístup, nerozumím tomu, psal Babiš

20.03.2021 19:30

Šéf hnutí ANO a předseda vlády Andrej Babiš se pustil do svého ministra, konkrétně do Jana Blatného, třetího ministra zdravotnictví v Babišově vládě. Šéfovi kabinetu „se jeví“, že resort pod Blatného vedením rezignoval na své základní úkoly.

Blatný dostal vytýkací dopis od premiéra. Alibistický přístup, nerozumím tomu, psal Babiš
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Premiér Andrej Babiš (ANO) dává najevo, že se zlobí na ministra zdravotnictví Jana Blatného, jehož za hnutí ANO do úřadu sám vybral. Svému podřízenému se rozhodl napsal vytýkací dopis, ve kterém konstatoval, že má dojem, jako by pod Blatného vedením resort rezignoval na své základní úkoly. Narážel na nákup koronavirových testů do škol.

Podle informací serveru Seznam Zprávy se na nákupu testů měli domluvit ministr zdravotnictví Blatný s ministrem školství za hnutí ANO Robertem Plagou. Blatný však trvá na tom, že je možné koupit jen testy, které budou dostatečně citlivé. A že citlivost testů má ověřit Správa státních hmotných rezerv (SSHR).

A tento požadavek resortu vedeného Janem Blatným se Babišovi ani trochu nelíbí.

„Jeví se mi, že Ministerstvo zdravotnictví pod vaším vedením rezignovalo na řádný výkon funkce tohoto resortu,“ napsal premiér Blatnému.

„Tento přístup považuji za zcela alibistický, který vlastně nepřispěl k tomu, aby SSHR mohla efektivně a rychle nakoupit antigenní testy podle požadavků vlády, a navíc nerozumím tomu, proč v každém jednotlivém případě jedná Ministerstvo zdravotnictví rozdílně,“ rozvedl premiér svou myšlenku s tím, že citlivost testů by mělo posoudit Ministerstvo zdravotnictví ČR, nikoli Správa státních hmotných rezerv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…