Blatný spouští rozvrat. Revolta, konec, už jen krok. Vážná předpověď

25.01.2021 7:36

„Jakmile národ přestane dodržovat anticovidová nařízení, dojde k několika zcela zásadním věcem. Především ke zrušení mezigenerační solidarity a zrušení sociálního smíru ve společnosti,“ míní ve svém facebookovém komentáři Jan Jetmar, producent, odborník na krizovou komunikaci a někdejší reportér. Obává se anarchie a toho, že by mohlo dojít k rozvratu celého státu.

Blatný spouští rozvrat. Revolta, konec, už jen krok. Vážná předpověď
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Jetmar ve svém komentáři uvedl, že v případě, kdy národ přestane dodržovat anticovidová nařízení, dojde například ke zrušení sociálního smíru ve společnosti. „Majorita mladých a středních obětuje staré a vyšle jasný signál, že košile bližší kabátu. Pokud se staří nepostarají sami o sebe, nikdo se o ně nepostará. Stejným způsobem bychom mohli zakázat důchodcům vyplácet důchody z průběžného systému nebo proplácet některé drahé léčby ze zdravotního pojištění,“ uvedl s tím, že popření solidarity a sociální soudržnosti je popřením všeho, na čem naše společnost stojí, pokud se chce považovat za vyspělou a civilizovanou.

Anketa

Přímo na covid v Česku zemřela zhruba 1/3 lidí, kteří jsou uváděni jako oběti, uvedl ministr Blatný. Měl to říkat?

93%
7%
hlasovalo: 7384 lidí

„A já se ptám, co dělá ČSSD jako nositelka hodnot sociální spravedlnosti? Co dělá KSČM jako nositelka hodnot rovnostářství? Co dělají odbory? Co dělá ANO jako zástupce elektorátu starších a pokročilých? Nejenom, že tyto strany zcela minuly jedinečnou příležitost vyvinout jakoukoliv politickou aktivitu ve prospěch ohrožených, ale ony tento neutěšený stav přímo způsobily! Rozvrat, na kterém bolševici makali usilovně 40 let, dokázal Babiš & Company za roky 4,“ poznamenal Jetmar.
 
„A co ty strany hodlají dělat, až jim národ odepře poslušnost a přestane dodržovat veškerá nařízení? Pošlou na ně armádu a policii? Nebo nastane anarchie, každý si bude dělat co chce a kdy chce? To povede nejen ke kolapsu zdravotního a následně sociálního systému, ale i k rozvratu celého státu,“ dodal.
 
Podle jeho slov jsme krůček od velkého průšvihu, ale tančíme na horní palubě s úsměvem s přesvědčením, že zrušení restrikcí povede k normálnímu stavu. „To je hluboký omyl,“ uzavřel.
 
„Velmi správně pojmenovaný problém – naprosté selhání politických elit. A skutečná hrozba chaosu s předvídatelně tragickým koncem, který si nikdo z nás nepřeje,“ okomentoval následně Jetmarova slova písničkář a občanský aktivista Ziggy Horváth.
 
„Možná ČSSD, ale ne komunisti a komunisti turbo, těm na lidech nezáleží. Děsivé spíše je to neskutečně sobecké a tupé uvažování tolika lidí z řad veřejnosti. Ale ona se někde ta vláda vzala,“ dodal cestovatel Dan Přibáň.
 
„Restrikce znamenají nesvobodu – není to normální a je to navíc k ničemu a zbytečné. Pak dokonce se najde někdo, kdo řekne, že zrušení restrikcí znamená chaos – no blbosti největší. Proberte se,“ oponoval pak Jetmarovi jeden z diskutujících. 
 
„Myslím, že existuje důvod, proč ty restrikce jsou zavedeny, a tvářit se, že takový důvod neexistuje, je minimálně nezodpovědné. Pokud se národ utrhne ze řetězu, jako že už jsme k tomu blízko, nepůjde to zastavit, než extrémní silou a to si nikdo rozumný nepřeje,“ odvětil však Jetmar. 

Jetmar také reagoval na slova ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), který včera v pořadu Otázky Václava Moravce uvedl, že přímo na covid-19 zemřela jen třetina z vykázaných obětí. 

„Jsme jen krůček od okamžiku, kdy se národ rozhodne udělat zcela iracionální rozhodnutí a přestane dodržovat úplně všechny zákazy. A to je zhruba měsíc od okamžiku, kdy zkolabuje naše zdravotnictví. Až popřeme covid a hrdě si řekneme, že na covid neumřel nikdo, tak ty další mrtvoly půjdou na triko všech popíračů reality. Šmuclera, Zimy, Klause, Pollerta a několika dalších, kteří si nevidí do úst,“ poznamenal Jetmar.

„A slavnostní výstřel z Aurory odpálil ministr zdravotnictví! Považte, ministr zdravotnictví!“ rozzlobil se.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný se včera v pořadu Otázky Václava Moravce vyjadřoval ke statistikám úmrtí na covid-19. „My víme, že asi 30 procent úmrtí na covid, které my vykazujeme, je jednoznačně spojeno s covidem,“ oznámil Blatný.

Pak je ale dalších 10 procent, kdy člověk zemřel např. po autonehodě, ale do statistik se zavede jako úmrtí na covid, protože v době autonehody byl pozitivní.

„A potom je 60 procent, kdy máte koronavirus, ale vedle toho máte ještě nějaké jiné onemocnění, jako např. rakovinu,“ uvedl Blatný s tím, že u těchto 60 procent je třeba zhodnotit, na co tito lidé opravdu zemřeli.

V tu chvíli už se prezident České lékařské komory Milan Kubek neudržel: „To je prostě blábol,“ vypálil na Blatného. „My jsme v České republice epidemii naprosto nezvládli. 15 tisíc mrtvých, to je národní tragédie. Já vím, že vy jste už na počátku lakoval situaci na růžovou, než reálně je. U nás je celková nadúmrtnost na úrovni 12,6 procenta,“ zlobil se Kubek.

„Ale to nesmíte strašit,“ odbyl Blatný Kubka. „A vy nesmíte lhát,“ vrátil Kubek úder Blatnému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…