Blažek zrušil Pospíšilovu kárnou žalobu na soudce

13.09.2012 19:44

Na místopředsedu Vrchního soudu v Praze Stanislava Bernarda podal bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil kárnou žalobu. Jeho nástupce Pavel Blažek ji nyní, jak napsal deník Insider, zase zrušil.

Blažek zrušil Pospíšilovu kárnou žalobu na soudce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Celý spor se vede o to, zda soudce může paralelně zastávat i pozici v rozhodčím orgánu nějakého spolku. V Bernardově případu jde o pozici předsedy Arbitrážní komise Fotbalové asociace ČR.

A právě propojení Bernarda s fotbalem a lidmi kolem něj je to nejdůležitější. Vrchní soud bude například v odvolacím řízení posuzovat kauzu někdejšího předsedy fotbalového svazu Františka Chvalovského.

Jmenování Blažka, a hlavně odvolání Pospíšila vzbudilo před časem vlnu nevole. Proto je jasné, že mnoho kroků, které Blažek udělá jinak než Pospíšil, bude kontroverzních.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…