Blbý, blbý den pro KDU-ČSL: Bělobrádek a Čunek řekli něco, co se pořádně rozmázlo. A žije to vlastním životem

24.04.2017 13:50

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se rozčílil nad článkem na serveru Novinky.cz, jenž podle jeho vyjádření hrubým způsobem vytrhával z kontextu jeho slova. „Zásadně se ohrazuji,“ napsal na svém Twitteru.

Blbý, blbý den pro KDU-ČSL: Bělobrádek a Čunek řekli něco, co se pořádně rozmázlo. A žije to vlastním životem
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Když pak Bělobrádka jeden z uživatelů napomene, že se jeho slova skutečně vyskytují na serveru E15.cz (původní rozhovor ZDE), odkud server Novinky.cz (článek najdete ZDE) čerpal, Bělobrádek zmírnil. „Taky záleží, jak se to řeklo. Někteří nadsázku pochopili, jiní ne. Příště nebudu spoléhat na smysl pro pointu,“ podotkl.

Podle Bělobrádka je jeho odpověď na konstatování redaktorky, že ženy samoživitelky jsou jedna ze skupin, které jsou nejvíce ohroženy chudobou, vytržena z kontextu. „No tak si musí najít jiného chlapa,“ řekl Bělobrádek v odpovědi.

Jak však dodává, server Novinky.cz pak neuvedl pokračování jeho slov, že s vaničkou se nesmí vylít i dítě, které je na prvním místě. 

Bělobrádek však de facto svá slova potvrdil v diskuzi s jednou čtenářkou, jež se nad jeho slovy rozzlobila. „Budete si muset objednat nový rozhovor a trochu to uvést na pravou míru. Jako matka samoživitelka bych Vás po tomhle čtení nejradši...“ napsala mu. „A někdo vám brání najít si partnera?“ napsal Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Anketa

Kdo vyhraje 2. kolo prezidentských voleb ve Francii? (ptáme se na váš odhad, ne preferenci)

hlasovalo: 5262 lidí

Pro lidovce jsou matky samoživitelky ožehavým tématem. Naposledy se kvůli němu stal terčem kritiky zlínský hejtman Jiří Čunek. Dnes se mu na serveru Seznam Zprávy vysmál komentátor Jindřich Šídlo. „Každý je odpovědný za svůj život. Ne, že zkrátka žena řekne: Tak, on odešel. A nikdo neví, proč odešel,“ řekl k matkám samoživitelkám Čunek. „Kdo si dobře vybere a má normální rodinu, stará se o ni a platí ji, tak zaplatí těm ostatním, co si vybrali špatně,“ řekl také v rozhovoru na Seznamu Čunek. Šídlo jej tak posměšně nazval rodinným psychologem.

Když pak Čunek zdůvodňoval příjem sociálních dávek, byla to nahrávka pro Šídla. „Máme tu takové podezření, že ta účetní pak začala pracovat pro Andreje Babiše a zjevně dělá chyby dodnes, když mu počítá jeho příjmy,“ rýpl si Šídlo mimo jiné do ministra financí Andreje Babiše, jenž finanční kolize při vysvětlování svého majetku svedl rovněž na účetní.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Původní text ZDE

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…