Blíží se další setkání Bilderbergu. Prý se tam má jednat o globální dani...

01.06.2013 23:06

Pro milovníky konspirací se blíží klíčový okamžik. V červnu – již za týden - se uskuteční další výroční konference skupiny Bilderberg. Na té se v soukromí sejde světová elita politiky a byznysu, aby prodiskutovala svou agendu, která bude určovat budoucí politiky ovládající globální záležitosti. Upozorňuje na to zpravodajský web AC24.cz.

Blíží se další setkání Bilderbergu. Prý se tam má jednat o globální dani...
Foto: hns
Popisek: New world order, ilustrační koláž

Některé z aspektů letošní agendy Bidlerbergu se přitom prý už postupně vyjevují a mají potenciál přímo ovlivnit nejen velké multinacionální podniky jako Google, ale úplně všechny podniky na planetě.

Ačkoli se na tomto vždy přísně utajovaném a střeženém shromáždění objevilo v minulosti několik Čechů (např. K. Schwarzenberg, A. Vondra, J. Pehe, M. Žantovský, V. Dlouhý a spekulovalo se dokonce o M. Ransdorfovi, který nakonec však svou účast vyvrátil, pozn. red.), toto uskupení opředené tajemstvím s sebou nese velká očekávání.

Možná proto se objevují v této souvislosti různé polopravdy či nepravdivé zprávy. Nejdříve vyšla do světa z alternativních médií jedna taková ohledně skutečného umístění. Mnozí tvrdili, že se setkání Blderbergu 2013 bude opět konat ve Westfield Marriot v Chantilly ve Virginii.

Dva měsíce poté ale přišlo oznámení, že shromáždění se odehraje 30 minut severně od Londýna v Hotelu Grove v Hertfordshire v Anglii. Letos se kolem Bilderbergu očekává malý mediální cirkus. Kolem dějiště schůzky mocných a vyvolených se totiž organizuje festival. Událost tak jistě přiláká stovky, jestli ne tisíce odhalovatelů, včetně osobností z tisku a alternativních médií.

Stopař „tajemných mocných“ zemřel. Pátral 30 let

Dávný stopař Bilderbergů Jim Tucker z American Free Press, zemřel letos 24. dubna. Je nutno uvést, že bez něj by přitom jen málo lidí vědělo, že se schůzky Bilderbergů vůbec odehrávají.  Tucker se odhalování tajemství věnoval 30 let a přinesl na toto téma řadu reportáží.

Základní otázkou však je, jaké body bude mít letos agenda toho jejich ultratajného řídícího výboru? Odpověď bude však asi možné najít až na místě.

Globální zdanění?

Jedním z témat, která se očekávají, by mohla být situace kolem internetového vyhledavače Googlu. Ten se momentálně účastní bitvy o nezaplacené daně ve Velké Británii a toho, co političtí komentátoři nazývají nyní novým systémem globálního zdanění. Jak se dalo čekat, stalo se to hlavním námětem diskusí sérií globálních summitů, které se letos konají.

Zde určitě nelze opomenout fakt, že realita roku 2013 je taková, že Google je v pozici správy nad téměř všemi aspekty života lidí – jejich komunikace, práce, sociálního života a dokonce i jejich historie. Jak ale AC24.cz připomíná, pokud by došlo na globální daň, znamenalo by to též globální vládu.

Ptá se tedy: Zda dodává Google jistého trojského koně potřebného k realizaci systému globálního zdanění, před kterým mnozí už mnoho let varují? A také na to, zda využije bilderberská globální elita krizové momenty jako záminku k vybudování rámce pro globální zdanění?

Občas se prý objevují už argumenty, že globální vláda již v mnoha oblastech funguje. Britský esejista Mike Robinson je o tom prý přesvědčen. „Myslím si, že embrya globálních institucí už fungují, a uvidíme, jak se na ně v průběhu času bude nakládat více a více skutečné ‚práce‘ a výběr korporátních daní bude jasně jednou z nich,“ uvádí jeho citaci tento alternativní zpravodajský web.

Pokusy o globální daň již byly

Základní složka globální daně a vládního zajištění už ve skutečnosti funguje. Jak uvádí dále AC24.cz – je jí Světová banka. První funkční administrativní model pro strukturu globálního zdanění byl prý původně odhalen už v roce 2009 na Klimatickém summitu Spojených národů v Kodani. Delegáti tohoto podniku vytahovali svůj plán na globální uhlíkovou daň, která by se vybírala a pak ukládala do korupčního fondu, který by administrovala Světová banka. Ten zahrnoval také chudší, rozvojové země, kterým by zajišťoval většinu plateb tohoto provozu, zatímco bohatší země by k tomu měly volný přístup. Tajný plán byl ale překažen kvůli úniku jistého dánského textu, který pak vycházel v listu Guardian jako seriál.

„Ač byl v socialistických kruzích populární, jen málokdo se odvážil odhalit skutečný obraz režimu globálního zdanění ze strachu, že to spustí pozdvižení veřejnosti. Další takový zdaňovací návrh tlačili k veřejnosti v roce 2011 skrze Hnutí okupace přes volání po globální dani na finanční transakce čili globální ‚Dani Robina Hooda‘,“ připomíná web AC24.cz, který informace přeložil z globalresearch.ca.

Co je to Bilderberg?

Wikipedie uvádí, že Bilderberg (též Konference Bilderberg, Klub Bilderberg nebo Skupina Bilderberg) je označení pro výroční uzavřenou konferenci, na kterou je pozváno 120 až 150 významných osobností především ze Severní Ameriky a Západní i Střední Evropy. O pozvání rozhoduje řídící výbor a každý rok se obměňuje. Tradičně tvoří jednu třetinu pozvaných politici a zbylé dvě třetiny osobnosti z oborů finančnictví, průmyslu, odborů, vzdělání a komunikací.Název skupiny je odvozen od jména hotelu v Nizozemsku, kde došlo v roce 1954 k prvnímu setkání.

Například Karel Schwarzenberg se zúčastnil jednání skupiny Bilderberg ve dnech 5.-8. června 2008 v Chantilly ve Virginii v USA. Kvůli své účasti na jednání byl interpelován opozičními poslanci z KSČM a ČSSD, kteří po něm požadovali vysvětlení důvodu a financování jeho účasti. Schwarzenberg ve své odpovědi mj. odmítl spekulaci tajemníka prezidenta republiky Ladislava Jakla, že důvodem jeho setkání bylo neformální vyjednávání o našem přijetí Lisabonské smlouvy. V roce 2012 potvrdil, že byl na konferenci Bilderberg pozván celkem dvakrát, ale upozornil, že pouze jako soukromá osoba. V rozhovoru uvedl, že se jedná o klasickou konferenci ve formátu přednášek významných odborníků ve svých oborech.

Některé jiné zdroje, jsou ještě radikálnější v popisu toho, co Bilderberg Group představuje. Například prý to, že jen 130 mocných na těchto schůzkách rozhoduje, jak budou žít zbývající miliardy lidí.

Šokující plány asi 130 nejbohatších a nejvlivnějších lidí světa, kteří jsou sdruženi do této tajné elitářské organizace, na vyhlazení 98 % lidstva odkryl prý ve svém dokumentu pro nezávislá média americký filmař Alex Jones. Do plánu jsou podle něj údajně namočeni kromě jiných i magnát David Rockefeller, bankéřská rodina Rothschildů a třeba nizozemská královna Beatrix.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…