Bloger radí Zaorálkovi, jakého tématu se chytit, aby ČSSD získala voliče

06.07.2017 10:17 | Zprávy

Bloger Jan Bartoň se na serveru iDnes.cz zamyslel nad ambicemi současného volebního lídra Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Jak konstatuje, tento buldok chce ve volbách dosáhnout až 25 %.

Bloger radí Zaorálkovi, jakého tématu se chytit, aby ČSSD získala voliče
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Lubomír Zaorálek v Partii.

V posledních průzkumech volebních preferencí to s ČSSD vypadá stále bledě. Možná i právě proto Zaorálek vyhlásil skutečnou bitvu o vítězství a cíl 25 %. „Jakým ‚zázrakem‘ chce Zaorálek přitáhnout na svou stranu dvakrát tolik voličů, kteří dnes vyjadřují ochotu ČSSD volit, aby měl oněch kýžených 25 % a začala ‚skutečná bitva o vítězství‘ v podzimních parlamentních volbách, Zaorálek neprozradil,“ zmiňuje ve svém komentáři Bartoň.

Všímá si skutečnosti, že Zaorálek se zabývá novým logem, jež by mělo jít s dobou, program ČSSD je však podle něho všechno jiné než nový. „Sází na volební úplatky naprosto stejně jako ostatní partaje. Všechny politické strany dnes nabízejí zvyšování mezd,“ poukazuje pak Bartoň na plánované progresivní zdanění u ČSSD.

„Čím by chtěl Zaorálek získat voliče, když stávající sliby ČSSD o zvyšování mezd a platů se již naprosto vymkly racionální kontrole – viz úvahy o průměrné mzdě 40 000 Kč během pěti let! Považuji téma volebních úplatků za absolutně neperspektivní z hlediska snahy ČSSD získat zpět ztracené voliče,“ míní Bartoň.

Podle něj jediným tématem, ke kterému by se ČSSD mohla přiklonit, je Evropská unie. Zde by pak strana prý mohla získat na preferencích. „Je proto velmi pravděpodobné, že ‚proevropský‘ Zaorálek provede ‚obrat‘ a bude se snažit vykreslit ČSSD jako rozhodného ochránce české státnosti proti rozhodování ‚z Bruselu‘,“ poznamenal Bartoň a poukázal, že tato politika však samozřejmě skrývá nejedno úskalí, mimo jiné i co se týče věrohodnosti Zaorálkova „prozření“. 

  • Původní text ZDE

„Bude-li ale chtít ČSSD skutečně zpátky své voliče, kteří Bruselu nevěří, musí se o to pokusit. Vidím to sice tak, že Zaorálek bude kráčet doslova v minovém poli nástrah, ale on to svým ‚buldočím stylem‘ absolvuje,“ podotkl Bartoň.

Závěrem svůj komentář uzavřel slovy, že očekává, že se ze Zaorálka stane přes prázdniny euroskeptik a zároveň, že se ČSSD bude muset pustit do témat, jež jsou v sociálnědemokratických politických vodách neprobádaná. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

19:31 Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

Pro mnohé jsem se stal symbolem neúspěchu. Proto ta stylizace do Ježíše. Pirát Mikuláš Ferjenčík nem…