Bobošíková: Já být prezidentka, chodila bych na zasedání vlády

12.08.2012 14:30

Suverenita představila své kandidáty do podzimních krajských voleb v Královehradeckém a Pardubickém kraji. V čele kandidátek v obou krajích stojí ženy. V Královehradeckém kraji je to komunální politička a podnikatelka Luďka Tomešová, v kraji Pardubickém pak Marta Lederová, ředitelka základní a mateřské školy.

Bobošíková: Já být prezidentka, chodila bych na zasedání vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Obě kandidátky do čela krajů kladou ve svých plánech do budoucna důraz na kvalitní a náročné školství jakožto podmínku pro zvyšování konkurenceschopnosti českých podniků a firem, které je v těchto tradičně průmyslových krajích nezbytné.

„Mluvíme-li o kvalitním a náročném školství, znamená to zrušení nesmyslného experimentu s integrací mentálně postižených dětí s dětmi zdravými, která neprospívá ani jedné z těchto skupin. Dále to znamená podporu učňovského školství a středních průmyslových škol,“ řekla Tomešová. Současně Suverenita prosazuje zrušení dotací pro nekvalitní středním školy.

Tomešová také uvedla, že je nutno vyřešit problém dokončení dálnice v Hradeckém kraji, která má vést až k polským hranicím. Otázku pozemní komunikace by Suverenita řešila i Pardubickém kraji, kde by podle svého volebního programu usilovala o vybudování dálničního obchvatu Pardubic. „V Pardubickém kraji se Suverenita zaměří i na podporu zemědělců, protože na pole patří zemědělské plodiny a ne fotovoltaické elektrárny či budovy obchodních řetězců a logistických center,“ uvedla Jana Bobošíková, předsedkyně Suverenity.

Bobošíková: Od bývalého i současného prezidenta bych se lišila

Součástí obou tiskových konferencí bylo i představení Jany Bobošíkové jako kandidátky na post prezidenta republiky. „Jako prezidentka bych vždy vystupovala v rámci Ústavy ČR. Čím bych se ale určitě lišila od bývalého i současného prezidenta, je využívání možností prezidenta republiky účastnit se zasedání vlády a obou komor parlamentu a hovořit v nich. Jsem přesvědčena, že při dostatku argumentů pro svá řešení, bych dokázala přesvědčit zákonodárce, aby opustili často úzce stranická řešení problémů republiky a hledali řešení, která budou pro naši vlast ta skutečně nejlepší,“ prohlásila.

Podle posledního průzkumu veřejného mínění agentury Median získala Bobošíková sedm procent hlasů a předstihla tak všechny kandidáty parlamentních stran. „Podpora kandidatury Jany Bobošíkové se denně zvyšuje, vnímáme to při sběru podpisů i setkáních s občany. Jasný program Jany Bobošíkové i Suverenity si je získává,“ řekla statutární místopředsedkyně Jana Volfová.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…