Bobošíková: Ožebračují se tu lidé. A já vím, koho odříznout od peněz

04.12.2012 7:56

Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková ve velkém předvolebním rozhovoru v MF DNES hájila své názory na Evropskou unii, a pustila se i do občanské společnosti, které by prý ze státních peněz nedala ani korunu. A závěrem ujistila, že naše současná pravice vůbec není pravicová.

Bobošíková: Ožebračují se tu lidé. A já vím, koho odříznout od peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

Rezolutně hájila například své názory na Evropskou unii. „Ono se velmi často zapomíná říkat, co všechno stálo Českou republiku, že se stala členem Evropské unie. Neměli bychom zapomínat, že od té doby byla zrušena část cukrovarů, kolik to stálo naši zemědělskou politiku, kolik příkazů musíme přijímat."

Kvůli neznalosti a neschopnosti politiků se prý mimo jiné v rámci Lisabonské smlouvy rozvinula společná sociální politika, což vede například k migraci ze Slovenska. „Běžte se podívat do sociálně vyloučených oblastí, kde se jezdí s taškou pro sociální dávky, protože je tam nastěhovaná invalidní babička se třemi invalidními příbuznými z jiného státu a čerpají naše sociální dávky,“ rozčílila se prezidentská kandidátka. Přitom velké státy, třeba Francie, taková pravidla klidně porušují a přivandrovalého Rumuna klidně posadí do letadla. „To je další bizardnost Evropské unie,“ myslí si.

Z dalších návrhů strany Suverenita pohovořila například o občanské společnosti. „Teď vím, že za to strašně dostanu, ale já bych prostě nedala ani korunu nevládním organizacím,“ doporučuje. „Ať si všechno hradí ze svého,“ dodává.

Chápe prý, že řada lidí má zájem konat veřejné blaho a byla by ochotna takové lidi podpořit například daňovými asignacemi. „Ale aby se vytvořil problém, pak se na něj od státu vybraly peníze a pak se za ně ten problém řešil?“ rozčiluje se. „Třeba Forum 50, ti vytvořili problém, že je málo žen v politice. Kdyby tam ty ženské chtěly, tak tam jsou,“ uvádí pro příklad.

Kvůli těmto projektům pak prý nejsou peníze na skutečně potřebné. „Tady jsou ožebračováni nejchudší! V Dukovanech jsem se dozvěděla, že tam paní uklízí za pět tisíc měsíčně," rozčiluje se. Jenom proto, že pracuje přes agenturu, která si nechává polovinu toho, co za tu uklízečku dostává," namítá prezidentská kandidátka.

Po tomto expozé se redaktor nezdržel poznámky, že si připadá jak na přednášce Klausova Centra pro ekonomiku a politiku a že je velmi těžké Bobošíkovou, kandidující kdysi na Hrad za komunisty a kázající o ožebračování, zařadit. „Víte, ono je těžké se v té současné politické bramboračce někam zařadit,“ myslí si Bobošíková. „Když se řekne pravice, co vidíte? Sbor pragmatiků z ODS a TOP 09, kteří si říkají pravice, ale přitom zvyšují daně a podvazují podnikatelskou aktivitu. Tohle není moje pravice,“ uzavírá. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…