Bobošíková bude v čele státu „železná lady“ jako Thatcherová

10.03.2012 13:37

Předsedkyně hnutí Suverenita Jana Bobošíková hce kandidovat v přímé volbě na prezidentku České republiky. Patří mezi výrazné politické osobnosti zejména kvůli své mediální minulosti, do Poslanecké sněmovny nebo Senátu se zatím snaží dostat marně. Server čt24.cz zveřejnil profil Bobošíkové.

Bobošíková bude v čele státu „železná lady“ jako Thatcherová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

Bobošíková se o post hlavy státu ucházela už v roce 2008. Tehdy kandidovala za KSČM ve druhém kole nepřímé volby proti Václavu Klausovi a Janu Švejnarovi. Neuspěla ale a své počínání dnes vysvětluje jako snahu ubrat hlasu Švejnarovi, a podpořit tak Václava Klause.

Kampaň budu financovat z vlastních prostředků, z darů a z rozpočtu Suverenity

Do boje o Hrad chce vstoupit jako kandidátky strany Suverenita. Podle Bobošíkové jí to nařizují stanovy strany. Připouští také, že jí v případě neúspěchu prezidentská kampaň poslouží také ke zviditelnění před sněmovními volbami v roce 2014.

Do kampaně nechce investovat víc než dva miliony korun. Financovat ji bude z peněz Suverenit, z dobrovolných příspěvků od podporovatelů a také z vlastní peněženky. Profesně se podílí na chodu manželovy společnosti BCM Group, která patří k největším dodavatelům nápojových sklenic ve střední Evropě.

„Železná Jana“ bude vystupovat proti Evropské unii a aktivně se účastnit zasedání sněmovny

Bobošíková se profiluje jako pravicový kandidát, i když odmítá pravolevé dělení politiky. V anketě Lidových novin se označila za „železnou Janu“, čímž se přihlásila k toryovské ministerské předsedkyni Margareth Thatcherové, která proslula ostrým postupem proti odborům nebo rozsáhlou privatizací státních podniků. Server čt24.cz připomíná, že Thatcherová je ikonou také pro Václava Klause, se kterým Bobošíková názorově souhlasí.

Bobošíková hodlá vystupovat proti Evropské unii i dalším nadnárodním institucím. Hlásí se ke křesťanským kořenům české i evropské historie, odmítá multikulturalismus, kritizovala šíření islámu a chabý boj proti nelegálnímu přistěhovalectví. V minulosti velmi kritizovala Lisabonskou smlouvu, která podle ní mohla zrušit Benešovy dekrety.

V případě zvolení prezidentkou by Bobošíková chtěla zasahovat do politického procesu a zcela využít prezidentské právo účastnit se schůzí sněmovny, senátu i vlády. „Vím, že já bych na vládě a v parlamentu tedy dost prudila,“ prohlásila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…