Bobošíková na Hradě? Tak pozor na ústa, za hanobení hlavy státu chce trest

06.10.2012 11:41

Jana Bobošíková, předsedkyně strany Suverenita, může být vzorem pro šéfy ostatních stran. Kandiduje totiž na všechny posty, které se nabízí: poslankyni, primátorku, senátorku a teď i na příští prezidentku republiky. V sobotním rozhovoru pro deník MF Dnes mluvila politička o své úctě k Václavu Klausovi i o svých plánech, kdyby byla zvolena hlavou státu.

Bobošíková na Hradě? Tak pozor na ústa, za hanobení hlavy státu chce trest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

Prezidentská kampaň znamená pro Janu Bobošíkovou součást cesty k prosazení myšlenek její politické strany. A pokud neuspěje v prezidentské volbě, využije každé další volby k tomu, aby členové strany mohli prezentovat své názory.

Pokud by se Bobošíkové skutečně podařilo usednout na prezidentské křeslo, prosazovala by zejména tři věci. "Zaprvé: udělám všechno pro to, abych nepřenesla žádné další pravomoci z České republiky na Brusel. Zadruhé: udělám všechno pro to, aby byla Česká republika vyvázána z povinnosti přijmout euro. A za třetí: udělám všechno pro to, abych šířila ve společnosti hodnoty jako je vlastenectví, úcta k rodině, úcta ke stáří a úcta k práci," vyjmenovává Bobošíková.

Ačkoli předvolební průzkumy političce nedávají se ziskem kolem sedmi procent hlasů příliš velkou naději ani na postup do druhého kola, sama nepřestává být optimistická. "V tuto chvíli nikdo neví, kolik kandidátů bude. To se dozvíme až 6. listopadu. Hlasy se můžou rozmělnit tak, že člověk se sedmi procenty bude mít naději na postup do druhého kola. Nedělejme účet bez hostinského."

Obdivuji prezidentovu odolnost

Současného prezidenta si Bobošíková váží. "Málokdo si umí představit, jaký tlak na mezinárodním poli musel Václav Klaus kolikrát snášet a ustát. Vedle jeho pracovitosti, kterou jsem obdivovala vždycky, proto čím dál víc obdivuju i jeho odolnost," říká politička v rozhovoru pro MF Dnes.

Nic na tom podle Bobošíkové nemění ani fakt, že se proti Klausovi kandidovala v roce 2008. Celou záležitost interpretuje tak, že díky své kandidatuře zabránila tomu, aby se prezidentem stal Jan Švejnar, a Klausovi tak vlastně ke znovuzvolení pomohla.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Paragraf o hanobení hlavy státu

Bobošíková vyjádřila hluboký nesouhlas s událostí v Chrastavě, kdy na Václava Klause vystřelil muž ze sportovní pistole. Celou aféru si vykládá jako hanobení hlavy státu a chtěla by, aby pro takové případy existoval paragraf s trestem vězení. Prezidenta bere jako špičku demokratického systému a myslí, že urážení hlavy státu je urážením celého systému.

"Vím, že teď balancuju na ostří nože a na tenkém ledě, ale přesto si myslím, že by lidé neměli říkat o hlavě státu, že je to ufňukaná bába. Anebo by to měli doložit," uzavírá Jana Bobošíková.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…