Bohemia Energy: Lidé nereagují na dopisy. Mohou skončit bez proudu

06.12.2021 8:44

Společnost Bohemia Energy padla již před sedmi týdny. I tak se stále nyní nacházejí tisíce lidí, kteří skončí u dodavatele poslední instance, nereagují však na žádné ze zaslaných dopisů. Píší to dnešní Lidové noviny.

Bohemia Energy: Lidé nereagují na dopisy. Mohou skončit bez proudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dráty vysokého napětí, ilustrační foto

Anketa

Obstál Adam Vojtěch coby ministr zdravotnictví?

31%
64%
hlasovalo: 47558 lidí

Lidové noviny oslovily pro svůj text společnosti, které nabízejí lidem, jež měli elektřinu u Bohemia Energy, své služby. Zástupci těchto poskytovatelů však uvádějí, že se jim vrací tisíce dopisů – jako nedoručitelných. Další tisíce lidí dopisy sice obdržely, ale nereagovaly na ně. 

Přesná čísla hovoří jasně: Společnosti ČEZ se vrátilo devět tisíc, innogy deset tisíc, Pražské energetice kolem pěti tisíc. Společnosti se nyní snaží zákazníky dohledat. „Cílem je najít na ně jiné kontakty,“ uvedl mluvčí Pražské energetiky Karel Hanzelka, že nastupuje doslova detektivní práce. 

Mluvčí ČEZ Roman Gazdík k problému dodává, že databáze kontaktů od společnosti Bohemia Energy nebyla předána v dobrém stavu. A tak jsou problémem neúplné údaje. Přitom ČEZ je zřejmě nejúspěšnější, protože ze 376 tisíc zákazníků, které převzaly, už 85 procent přešlo nebo přechází na běžné ceníky. 

Důvody k nereagování mohou mít lidé různé – ať už to jsou obavy z nabídek takzvaných šmejdů či například to, že se mohou klienti stydět, že v minulosti takovouto smlouvu podepsali. Tím, že lidé na změnu dodavatele energie nereagují, dostávají se do dalších komplikací – nejenže zůstávají delší dobu na vyšších cenících dodavatelů poslední instance, ale také zatím neplatí žádné zálohy, a tak jim narůstá dluh. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…