Bojím se nových stran, říká Zaorálek. A vzpomíná na LIDEM

25.08.2013 13:55

Místopředseda sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek v nedělních Otázkách Václava Moravce poznamenal v České televizi, že má hrůzu z nových politických subjektů, které se uchází o hlasy voličů, protože nikdo vlastně neví, co jsou zač, ať už jde o SPOZ nebo hnutí pana Andreje Babiše ANO 2011.

Bojím se nových stran, říká Zaorálek. A vzpomíná na LIDEM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Kdo ví, co chtějí tyto neznámé subjekty. Kdo ví, co reprezentují ti ochránci Miloše Zemana nebo jak se jmenují,“ ptal se Zaorálek. Po zkušenosti s Věcmi veřejnými a uskupením LIDEM má Zaorálek obavu z nových subjektů, které by se mohly dostat do sněmovny, a vzpomíná přitom na stranu LIDEM Karolíny Peake, která s minimální politickou silou ovládala vládu. Každých čtrnáct dní tu byl nový skandál, nové hádky.

Místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, která byla také hostem pořadu, varovala před stranami, které stojí na několika známých tvářích a fakticky nemají žádný program. Velké strany sice dnes nejsou příliš populární, ale oproti novým subjektům mají jasnou výhodu - opírají se o své členské základny a ideové principy, které platí celé roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…