Bojovníci s „kremelskou propagandou“, tady máte další kousek. Expremiér promluvil o Rusku

31.03.2016 11:05

Spojme se s Ruskem, píše na webu Literarky.cz bývalý slovenský premiér a ministr spravedlnosti Ján Čarnogurský. A to v překvapivé souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu minulý týden. Dle jeho názoru byl útok v Bruselu válečných rozměrů.

Bojovníci s „kremelskou propagandou“, tady máte další kousek. Expremiér promluvil o Rusku
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Ján Čarnogurský, bývalý slovenský premiér

Anketa

Poslanec Ivan Gabal chce zakazovat a mazat weby, které šíří ruskou propagandu. Souhlasíte?

4%
96%
hlasovalo: 10914 lidí

„Desítky mrtvých zejména Evropanů, stovky zraněných. Hlavní město Evropské unie bylo na celý den částečně vyřazeno z provozu. Podobný útok se stal v listopadu v Paříži, předtím v Londýně a v Madridu. Ministryně zahraničí Evropské unie Federica Mogheriniová zareagovala pláčem. Byl to nejlepší signál o síle Evropské unie,“ uvedl Čarnogurský. 

Následně i zkonstatoval, že se k útoku přihlásil Islámský stát, kterému finančně i jinak pomáhá náš spojenec v NATO Turecko. Podivil se i nad záběry švédských novinářů, kteří byli napadeni migranty v bruselské čtvrti Molenbeek, a to pod dohledem policejních hlídek. „Novináři se do uprchlické čtvrti nedostali. Toto je západní Evropa, toto je Evropská unie. Tam chtějí dostat i nás,“ podotkl Čarnogurský. 

„Kdo to vyskakoval na premiéra Fica, když chtěl přijmout na Slovensko jen křesťany z Blízkého východu, odkud nejsou známi žádní teroristé, a nyní nechce souhlasit s povinnými kvótami uprchlíků?“ pozastavoval se dále.

Podle něj je nyní nutné se zamyslet na zásadní změnou naší vnitřní a zahraniční politiky. „Jinak se dostaneme tam, kde jsou dnes západoevropské státy. Uvnitř státu musí mít mocenské nástroje státu podporu státního aparátu v ochraně pořádku a musí pro ně platit presumpce správnosti jejich kroků, pokud se neprokáže opak,“ sdělil. 

A vyjádřil se také k zahraniční politice. „K teroru v Bruselu se přihlásil Islámský stát. Ale proti Islámskému státu nejúčinněji bojuje Rusko. Spojené státy dva roky bombardovaly Islámský stát, ale ten v Sýrii jen postupoval a postupoval. Rusko bombardovalo ani ne půl roku a v Sýrii obrátilo průběh války. Islámský stát ztrácí území i vojáky. Kdyby Evropská unie od začátku podporovala Rusko a prezidenta Asada v Sýrii, mohl být dnes Islámský stát poražen a teroristický útok v Bruselu by neměl kdo vykonávat. Evropská unie však jako poslušný psík Spojených států brojí proti Rusku. V Bruselu za to dostala odměnu,“ uvedl kriticky Čarnogurský.

Následně zkonstatoval, že slovenská armáda není schopna ani řádně bránit Bratislavu, pokud by se teroristický útok odehrál na Slovensku. „Evropu i nás drží Američané v područí přes NATO. Jak nám NATO pomáhá proti teroristickým útokům? Přijde čas, kdy bude aktuální náš výstup z NATO,“ domnívá se. Podle něj by naším spojencem mělo být Rusko. „Hledejme sbližování s Ruskem, kde je to jen možné,“ uzavřel.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…