Bolešvické buranství, hubuje Kalousek na Babiše za to, že nechce ručit za Řecko

14.07.2015 14:26

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nechápe postoj vlády a ministra financí k tomu, že nechtějí přijmout část záruk za půjčku Řecku, o které dnes jednají ministři financí členských zemí Evropské unie v Bruselu. Řekl to v rozhovoru pro deník Právo.

Bolešvické buranství, hubuje Kalousek na Babiše za to, že nechce ručit za Řecko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek hovoří ve sněmovně

Kalousek by prý pochopil Babišovo stanovisko, kdyby bylo zakončeno větou „a už nechceme žádné peníze z fondů Evropské unie“, protože jsme podle něj dostali z Unie víc, než jsme do ní na daních odvedli.

„Skoro mi to připadá jako klasické bolševické buranství, které pokládá za samozřejmé, že co je tvoje, to je moje, ale co je moje, na to mi nesahej,“ hodnotil postoj vlády exministr financí s tím, že je to pro něj neúnosné riziko. „Já se za tuto pozici stydím, zvláště když ji bude tlumočit ministr financí, který si za peníze z fondů Evropské unie staví Čapí hnízda,“ dodal v rozhovoru.

Místopředseda TOP 09, který byl hlavním Babišovým oponentem už v pátek při hlasování o elektronické evidenci tržeb, přiznal, že existuje riziko, že se situace s Řeckem může opakovat a že dobré řešení v tuto chvíli neexistuje.

Zároveň by nám podle něj ale mělo záležet na udržení politické stability eurozóny, i když riziko, že Česká republika bude muset čtyřmiliardovou částku zaplatit, není nulové. „Pokud se na nás Evropa obrátí s žádostí, abychom garantovali částku, která, opakuji, odpovídá jedné setině peněz, které jsme už z EU dostali, je mi osobně stydno za pozici, kdy najednou říkáme ne,“ vyjádřil se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…