Bomba: Klára Samková natočila VIDEO z Hirošimy. A vysmála se dalšímu úderu orgánů proti ní

17.06.2016 9:41

Advokátka Klára Samková se na svém facebookovém profilu vyjádřila k dopisu České advokátní komory, která ji popotahuje mimo jiné za její názory ohledně islámu. Samková se na jedné z konferencí v Poslanecké sněmovně totiž o náboženství vyjádřila jako o zločinecké ideologii. Následně pak vystoupila i před tureckou ambasádou. Komora ji začala vyšetřovat právě kvůli jejímu projevu před tureckou ambasádou. Přílohou dopisu je pět článků z médií, která o jejím vystoupení referovala.

Bomba: Klára Samková natočila VIDEO z Hirošimy. A vysmála se dalšímu úderu orgánů proti ní
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Anketa

Kdyby někdo navrhl obnovení Československa, byli byste pro?

79%
21%
hlasovalo: 12522 lidí

Česká advokátní komora požádala Samkovou o vyjádření k přiloženým článkům. „Vaše vyjádření žádáme pro posouzení, zda nemohlo případně dojít k porušení etických pravidel profesionální etiky advokátů ČR,“ píše komora.

„Obávám se, že Česká advokátní komora začíná mít problém. Protože jestli mi bude psát kvůli každému mému projevu a každý začne kárně stíhat, tak bude muset ustanovit ‚Stálou komisi pro vyšetřování Samkové‘, zvýší se jí náklady, bude muset zvýšit členské příspěvky, a to se nebude členské základně líbit...,“ poznamenala k tomu Samková. 

„Jelikož lze předpokládat, že z každého vyšetřování pořídím reportáž a budu veřejnost o jeho průběhu informovat, začínám se ptát, čí činnost vlastně ohrožuje ‚důstojnost advokátního stavu‘. Začínám mít dojem, že ta, kterou provozuje advokátní komora,“ dodala Samková. 

Advokátka na svém profilu sdílela také video s pozdravem z japonské Hirošimy. „Říká se, že atomová bomba je pěkné svinstvo. Zároveň se také říká, že to byla poslední možnost zastavit tehdy zfanatizované Japonsko, aby zastavilo druhou světovou válku. A to se mi jeví, žel, jako pravděpodobné. Jsou chvíle, kdy nepomůže žádný dialog, protože na něj z druhé strany není reagováno. V tu chvíli musíme zvolit adekvátní prostředky k dialogu,“ uvedla Samková. „Obávám se, že v té době byla atomová bomba adekvátním prostředkem k dialogu,“ dodala. Následně zazvonila na zvon míru s přáním, aby byl na světě mír. „Ale jsou chvíle, někdy, kdy je třeba bojovat,“ uzavřela.

Celý příspěvek Kláry Samkové na jejím facebookovém profilu:

Obávám se, že Česká advokátní komora začíná mít problém. Protože jestli mi bude psát kvůli každému mému projevu a každý začne kárně stíhat, tak bude muset ustanovit "Stálou komisi pro vyšetřování Samkové", zvýší se jí náklady, bude muset zvýšit členské příspěvky a to se nebude členské základně líbit... Jelikož lze předpokládat, že z každého vyšetřování pořídím reportáž a budu veřejnost jeho průběhu informovat.... začínám se ptát, ČÍ činnost vlastně ohrožuje "důstojnost advokátního stavu". Začínám mít dojem, že ta, kterou provozuj advokátní komora....

Takže abychom to shrnuli: Česká advokátní komora mne začala vyšetřovat kvůli mému projevu před tureckou ambasádou... K "žádosti o vyjádření" je přilepená svodka asi pěti článků z různých médií, která o tom referovala...

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…