Bradáčová, zasáhni, volá server kvůli hodně staré a zamotané kauze

19.07.2017 14:33

Server Prvnízprávy.cz se rozepsal o kauze, která žije už dvacet lety. Kauze údajné podnikatelskopolicejní mafie. A klade si otázku, zda podobným kauzám konečně učiní přítrž pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Bradáčová, zasáhni, volá server kvůli hodně staré a zamotané kauze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Kauza, která znovu leží na stole české spravedlnosti, se táhne od poloviny devadesátých let. Tehdy podnikatel a pražský obchodník s pohledávkami Tomáš Linhart požadoval po dalším podnikateli Čestmíru Motejzíkovi proplacení směnky v hodnotě 75 milionů korun. Motejzík sice od počátku tvrdil, že směnka je falešná, ale podle serveru mu to nijak nepomohlo. V roce 2002 se Motejzík dokonce ocitl na pět měsíců ve vazbě. Za mříže mu údajně pomohl bývalý policista Stanislav Rajtmajer, jenž slovy serveru spolupracoval s Linhartem a sděloval mu informace z vyšetřování.

„Motejzík tehdy vypovídal, že na něj Linhart vyvíjel obrovský nátlak a netajil se tím, že dokáže díky svým kontaktům u policie a státního zastupitelství cokoli zařídit,“ píše server. Směnka však podle serveru nemusela být falešná, Linhart ji možná jen ukradl jinému podnikateli.

Celý článek naleznete ZDE.

Linhartovo jméno mělo údajně figurovat také v kauzách úmrtí čtyř podnikatelů. Mimo to se měl Linhart pokusit o podvod v souvislosti s Mezinárodním svazem studentstva. A podle serveru mu to prošlo, a to i navzdory tomu, že nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Jenže toto dovolání nepodepsal on sám, ale jen jeho náměstek, což je podle Prvních zpráv chyba, která Linhartovi pomohla.

Spravedlnosti však může být přece jen učiněno za dost. K již řečené směnce, možná zfalšované, možná ukradené, se přihlásil její skutečný majitel Miroslav Moškvan, který zažaloval Linharta za to, že směnku neoprávněně vymáhal.

„V dnešní době je neuvěřitelné, že kauzy tohoto typu ještě existují, respektive že ani po více jak dvaceti letech není případ uzavřen, což poukazuje i díky lidem, které v celé kauze figurují a mnohým dalším, o kterých redakce připravuje pokračování, že Česká republika coby právní stát s nezávislou justicí stále nefunguje! Možná právě vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která při nástupu do své funkce prohlásila, že těmto praktikám učiní konec, dává skutečnému majiteli alespoň nějakou naději na férový a spravedlivý proces,“ uzavírá server.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…