Británie vydá do Česka stíhaného podnikatele Savova

25.07.2016 12:08

Británie vydá do Česka podnikatele Františka Savova stíhaného v souvislosti s krácením daní. Informaci ČTK dnes potvrdila mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Podle ní je rozhodnutí pravděpodobně pravomocné, ohledně dalšího postupu vydávacího státu odkázala na britskou stranu.

Británie vydá do Česka stíhaného podnikatele Savova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

O tom, že Savov má být vydán do ČR, rozhodl nepravomocně počátkem loňského července soud v Londýně. Savov, který své obvinění odmítá, se proti verdiktu odvolal. Případ tak řešil soud vyšší instance.

V případu Octavian je obviněno celkem 11 lidí, a to z krácení daně a z praní špinavých peněz. Podle kriminalistů se podíleli na neoprávněném vylákání nadměrných odpočtů DPH ve výši zhruba 770 milionů korun. Část úkonů trestního řízení prováděli policisté v roce 2013 v objektu, kde sídlila i část Savovova vydavatelství Mladá fronta.

Savov tvrdí, že se ho policie snaží zlikvidovat s cílem zmařit jeho obchodní aktivity. Do první poloviny loňského roku byl stíhán jako uprchlý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …