Britové z EU odcházejí, Němci jsou spokojení

24.06.2016 21:15

Zatímco se EU kvůli Velké Británii výrazně otřásá, Němci dali v průzkumu najevo, že jsou v Unii spokojení. A to dokonce nejvýrazněji v celé historii země.

Britové z EU odcházejí, Němci jsou spokojení
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„V průzkumu 45 procent dotázaných uvedlo, že členství Německa v Unii přináší zemi převážně výhody. Vůbec poprvé je tato skupina větší než počet lidí přesvědčených, že výhody a nevýhody začlenění do EU jsou vyvážené; tento názor zastává 38 procent Němců. Převažující nevýhody vidí v členství země v Unii 14 procent Němců,“ ohlásila ČTK.

Ukázal to průzkum televize ZDF Politbarometer. Podle stejného průzkumu Němci také věří, že se EU ještě nemusí rozpadnout, ačkoli došlo k odchodu Británie z EU. Politici v Bruselu by však měli také zpozornět, protože se ukázalo, že si naši západní sousedé nepřejí další prohlubování evropské integrace. Jen 16 procent lidí věří, že se státy EU v příštích deseti letech ještě více sblíží. Třetina dotázaných se dokonce domnívá, že se EU rozvolní.

Občané Spolkové republiky Německo se také domnívají, že odchod Británie z EU dlouhodobě nijak výrazně nepoškodí ekonomiku Německa. Tento názor sdílí 56 procent Němců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…