Britské listy: Server IDNES zase dělá propagandu proti Zemanovi. A ještě špatně

02.02.2013 16:17

Šéfredaktor Jan Čulík z Britských listů kritizuje server iDNES.cz. Podle něj neustále kritizují nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana a čtenáři se jejich propagandě posmívají.

Britské listy: Server IDNES zase dělá propagandu proti Zemanovi. A ještě špatně
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

"Jsou pracovníci iDnes skutečně takoví zoufalci, že ani neumějí dělat svou propagandu? Není jim jasné, že se protizemanovskou kampaní zdiskreditovali a pokud chtějí, aby je čtenáři brali vážně, měli by si dát pauzu? Chci-li mít možnost Zemana ve funkci kritizovat tak, aby mě čtenáři nepovažovali za absurdní vtip, měl bych se pokusit odstřihnout se od nevybíravé předvolební protizemanovské kampaně,“ píše Čulík.

Seriózní novináři by podle Čulíka měli zohledňovat fakta z obou stran a psát objektivně, jenže novináři z iDNES.cz jsou prý na kritice Zemana závislí. "Upozorňuju, že nechávám stranou otázku, zda Miloš Zeman je či není alkoholik, realita je pro iDnes zcela podružná a bohužel se ten list natolik zdiskreditoval, že i kdyby byl Zeman stokrát alkoholik, čtenáři už nebudou věřit. O Zemanovi prostě bohužel nemůže deník iDnes dnes seriozně psát," stojí v Britských listech.

Novináři by přitom měli Zemana (i jiné politiky) kontrolovat. Tato kontrola ale, podle Čulíka, na iDNES.cz ztratila svůj dopad ve společnosti. "Volali "Pozor, vlk!" příliš často, když vlk nebyl. Takže teď je nikdo nebere vážně, i kdyby jejich varování bylo důvodné. Reakce na fórech iDnes byly vždycky především pravicové a antikomunistické, pokud jsou dnes převážnou většinou ostrou kritikou způsobu, jak iDnes píše, je něco špatně," soudí Čulík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…