Britské listy píší: Z českých médií chlístá zuřivá nenávist, která je komická a bezmocná

07.03.2014 15:21

Šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík v krátkém článku na svém serveru přirovnává Česko k myši, která kvůli Ukrajině „hystericky a hloupě řve“. Svou kritikou pak míří zejména na česká média šířící vlnu nenávisti a hysterie vůči Rusku.

Britské listy píší: Z českých médií chlístá zuřivá nenávist, která je komická a bezmocná
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Čulík si myslí, že Rusové žijící v České republice musí Čechy pohrdat. „Můžeme a možná máme nesouhlasit s rozhodnutím Putinovy vlády, která narušila vysláním vojáků na Krym územní celistvost Ukrajiny. Jenže obviňovat z toho Rusy jako celek a celé Rusko?“ zajímá se šéf Britských listů. Vadí mu emocionální, nesmyslná a pitomá propaganda.

Za příklad, jak by se mělo o ukrajinské krizi referovat, dává Čulík rozhlas a televizi BBC. Ta se s výroky politiků zásadně neztotožňuje.

Celý text ZDE

Podněcování nenávisti vůči Rusům je rasismus

Čulík tvrdí, že nenávist vůči Rusů je rasismu a naplňuje skutkovou podstatu trestného činu vyvolávání nenávisti vůči národnostní či etnické skupině. „V jaké zemi to Češi žijí, že tohleto denodenně nechají bez protestu?“ podivuje se Čulík.

Ostře se pak Čulík ohradil proti tiskové zprávě hnutí DUHA, které se pokusilo naskočit na vlnu protiruské nenávisti. Poukázalo na „nebezpečnou závislost“ české ekonomiky na ruské ropě a mimo jiné napsalo: „Každý den platíme Rusku za ropu částku, za kterou může koupit čtyři tanky“.

Z českých médií chlístá zuřivá nenávist, která je komická a bezmocná

„Kde to proboha sebrali?“ zeptal se Čulík a prohlásil: „Rusy Česko nezajímá ani zbla. Mladí Rusové nevědí o něm nic a nijak se o ně nezajímají. V nejlepším případě mají dnešní Rusové vůči České republice zcela neutrální postoj.“

V těchto dnech prý z českých médií „chlístá“ zuřivá nenávist vůči Rusko. Podle Čulíka je to ovšem komické, protože to je zároveň ahistorické, mylné a bezmocné.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…