Bruselský Pirát Kolaja se chlubí: Plán EU staví hráz proti nezaměstnanosti. Jen se nesmí peníze dávat na premiérovy tousty...

26.07.2020 6:40

Evropa staví hráz proti nezaměstnanosti, říká pirátský místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja. Vyzdvihuje hlavní cíle Fondu obnovy, jimiž jsou zamezení propouštění, modernizace ekonomiky a digitalizace společnosti, a který svými hlasy podpořili pirátští europoslanci.

Bruselský Pirát Kolaja se chlubí: Plán EU staví hráz proti nezaměstnanosti. Jen se nesmí peníze dávat na premiérovy tousty...
Foto: pirati.cz
Popisek: Marcel Kolaja

Anketa

Do jakého filmu byste nejraději zařadili postavu Václava Havla?

hlasovalo: 13254 lidí
Jelikož OECD předpokládá v případě druhé vlny koronaviru meziroční pokles české ekonomiky o více než 13 % HDP, Evropa se za pomoci těchto prostředků snaží, podle Kolaji, zajistit stabilitu zejména v oblasti zaměstnanosti a konkurenceschopnosti firem.

„Evropa vykročila správným směrem. Ukazuje to na schopnost najít v rámci evropského projektu kompromis a jednat efektivně i v krizových situacích. Přicházející propad ekonomiky bezesporu zasáhne i zaměstnance, a proto je třeba při využití peněz myslet zejména na jejich pracovní místa. Stejně tak firmy musí mít možnost investovat prostředky do zvýšení své konkurenceschopnosti, která v kombinaci s vhodnými reformami na státní úrovni zajistí lidem stabilitu na trhu práce,“ komentuje Fond obnovy pirátský místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja.

Fond obnovy však není cílem, ale začátkem dlouhé cesty. „Nejdůležitější nyní je, aby se peníze nerozkradly. Čerpání dotací musí být absolutně transparentní, včetně uvedení konečného příjemce dotací. Prostředky musí být čerpány v prostředí, které odpovídá zásadám právního státu a musí být investovány tam, kde přinesou největší užitek, ne do inovací linek na tousty firem premiéra,“ dodává europoslanec Kolaja.

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš je přesvědčen, že se tento krok v krizové situaci podařilo udělat rychle. Věřím, že podpoří důvěryhodnost evropského projektu u nás i ve světě. Evropa je díky Fondu obnovy silnější, pravil Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…