Bubeník bušil do pražské koalice. Docenti ho zklamali

18.11.2010 21:25

Bývalý studentský vůdce a kubánský vězeň, dnes lovec manažerských talentů Jan Bubeník je zklamán ze současné politické sféry. Naděje mu svitla v duu Tůma-Svoboda. Nakonec byla ale i ta zašlapána do země.

Bubeník bušil do pražské koalice. Docenti ho zklamali

"Politická kultura upadá," poznamenal Bubeník ve čtvrtečním Hydeparku na ČT24. Politiku totiž pečlivě sleduje, ačkoli v ní sám už léta nepůsobí. "Měl jsem radost, když dva docenti - Zdeněk Tůma a Bohuslav Svoboda projevili zájem o politiku. Počítal jsem, že se spojí, že bude mít Praha pravicovou vládu."

To se ale nepovedlo. ODS vytvořila koalici s ČSSD a vítěznou TOP 09 i s jejím lídrem Zdeňkem Tůmou poslala do opozice. "V ČSSD jsem rád za Jiřího Dienstbiera mladšího, který jako jediný koalici odmítl a drží si tak morální kredit," podotkl Bubeník.

Stát podvádí, kde může

Bubeníka zklamaly i obraty ve fotovoltaice. "Jsem smutný z kamaráda, který má fotovoltaickou elektrárnu a teď chce žít v zahraničí, protože mu ji česká vláda znehodnotila."

K úspěšným a inteligentním lidem se prý Česko vůbec chová nepřiměřeně. "Jak se něco takového může stát? Stát vyzve investory - a sám to nabídne - že vytvoří dobré prostředí pro to, aby mohli investovat do fotovoltaiky. Pak to najednou změní a někteří kvůli němu zbankrotují."

Bez úplatku ani kuře nehrabe

Z pozice člověka angažovaného ve světě managementu má Bubeník přehled i mezi soukromými firmami. Ví proto, jaké firmy se zpravidla ucházejí o tučné státní zakázky.

"Řekněme, že je mnoho firem, které na státní zakázky úplně rezignovaly," poznamenal. "Říkají totiž - a to je už obecně známé - že bez toho, aniž by někoho uplatili, se absolutně nedají získat."

Čtěte:

Úředničtí ministři jako zaměstnanci netáhnou. Maximálně na zakázku

Tůma si teď bude hledat práci. Počítal s křeslem primátora

Koalice s ČSSD? Manévr sebezáchovy, tvrdí Svoboda

Reprofoto: ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…