Bude někomu horko? Policie se prý znovu začala přehrabovat ve věcech kolem Františka Mrázka

22.09.2016 7:22

Násilná a nevyjasněná úmrtí lidí spojovaných se zastřeleným podnikatelem Františkem Mrázkem jsou opět na scéně. Jak informuje deník Právo, prověřovat je začali detektivové policejního týmu Tempus.

Bude někomu horko? Policie se prý znovu začala přehrabovat ve věcech kolem Františka Mrázka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Celkem by mělo jít o čtrnáct případů, a to včetně popravy samotného Mrázka. Toho neznámý nájemný vrah zastřelil 25. ledna 2006 v pražské Durychově ulici. Zde měl podnikatel pracovní sídlo. 

Policejní mluvčí Ivana Nguyenová však vyšetřování nechtěla komentovat. Uvedla pouze to, že nemá žádné vhodné informace ke zveřejnění. Redakce však z vlastních zdrojů zjistila, že tým kolem Martina Baláže skutečně zjišťuje okolnosti starých vražd a zve si svědky k podání vysvětlení. Všechny kauzy, kromě jedné, kolem údajného romského šéfa podsvětí Antonína Běly, jsou řešeny zatím bez zahájení úkonů trestního řízení.

V kauze Antonína Běly došlo k postupu letos v březnu, kdy byli do vazby posláni někdejší policisté z Útvaru rychlého nasazení Pavel Šrytr a Ján Kac. Stalo se tak krátce před promlčením případu. Právě tím policie získala nové stopy, neboť jméno Šrytra se prý prolíná kauzami opakovaně.

Týmu Tempus nahrává reorganizace policie, v rámci níž se spojil protimafiánský útvar s protikorupční policií. Oba útvary nyní spadají, stejně jako tým Tempus pod prezidium, čímž Balážovi muži dostali přístup i k materiálům týkajícím se úmrtí lidí kolem Mrázka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …