Bude soud? Europoslankyně proti šéfovi velkého českého deníku. Spustil to jediný článek

21.11.2022 19:41 | Ze sítí

Šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla zvedla ze židle europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS), a sice když jeho deník srovnala s Rudým právem v 80. letech. Ovšem učinila tak kvůli článku, který jeho redakce nevydala. Plesl naznačuje soudní dohru.

Bude soud? Europoslankyně proti šéfovi velkého českého deníku. Spustil to jediný článek
Foto: Repro XTV
Popisek: Šéfredaktor MF Dnes, Jaroslav Plesl

Politička Vrecionová se do šéfredaktora Mladé fronty DNES Plesla pustila pro článek USA byly pro nás symbolem svobody a blahobytu. Teď nám vhánějí slzy do očí, ovšem jeho vydavatelem je server iDNES.cz. „Přijde mi šílené, že Mladá fronta Andreje Babiše referuje o Spojených státech zhruba stejně, jako psalo Rudé právo o prohnilém Západu v 80. letech,“ píše europoslankyně.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
Mladá fronta Dnes stejně jako iDNES.cz jsou zpravodajské portály provozované společností MAFRA spadající do holdingu Agrofert, který expremiér Andrej Babiš kvůli zákonu o střetu zájmů převedl do svěřenských fondů.

Obvinění, které vzešlo z toho, že se Vrecionová rozhodla média nerozlišovat, je pro Plesla v takovém případě zásadní: „Srovnávat MF Dnes s Rudým právem v 80. letech? Klidně. To je názor paní europoslankyně za ODS. Ale dělat to srovnání na základě textu, který v MF Dnes nikdy nevyšel, to je opravdu poněkud dezolátní, abych použil oblíbenou nálepku lepších lidí,“ reaguje šefredaktor Mladé fronty Dnes na kritiku Vrecionové.

V závěru dodává, že situaci bude možná řešit právní cestou. „Jsem zvědav, kde bude právník postfaktické europoslankyně se silným názorem ten text v MfD hledat. Asi vlevo dole,“ uzavírá Jaroslav Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jen další , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 21.11.2022 23:05:52
důkaz slabomyslnosti členů ODS, která nás vrátila 40 let zpět,,A se vším všudy,,Jedna pravda,jeden názor,,Meknes a jedeš,,

|  6 |  0

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…