Bude zle? Do Prahy přiletí návštěva. Vystrčilovi oblíbení

22.10.2021 17:17

Do Prahy o víkendu přicestuje tchajwanská delegace s dvěma ministry a s podnikateli z oblasti technologie, vědy a průmyslu. Ve středu 27. října se k nim připojí ještě ministr zahraničí Joseph Wu, který má naplánovánu schůzku s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS). Čína již v souvislosti s touto návštěvou pohrozila odvetnými opatřeními.

Bude zle? Do Prahy přiletí návštěva. Vystrčilovi oblíbení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil při příjmání daru v podobě roušek z Tchaj-wanu

Podle Česko-tchajwanské obchodní komory půjde o největší obchodní návštěvu v ČR v historii obou zemí. Z Tchaj-wanu přicestuje na 50 tamních předních podnikatelů z oblastí informačních a komunikačních technologií, kybernetické bezpečnosti, ale i zdravotnictví nebo zelených technologií a elektronických vozidel. Podnikatelskou delegaci oficiálně zaštítí ministr Národní rozvojové rady Kung Ming-sin a ministr pro vědu a technologie Wu Cung-cuong.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Návštěva se nelíbí Číně, která považuje Tchaj-wan za své svrchované území – politické návštěvy tchajwanských představitelů vždy tvrdě kritizuje a ostatní země od nich zrazuje. Čína například velmi nelibě nesla poslední loňskou návštěvu předsedy Senátu Miloše Vystrčila a pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). Tchajwanský ministr zahraničí Joseph Wu nyní návštěvu hodlá oplatit a do Prahy přijede ze Slovenska ve středu 27. října, kde by se měl sejít s Vystrčilem i s Hřibem.

Mluvčí čínské diplomacie Wang Wen-pin na páteční tiskové konferenci prohlásil, že Peking bude Wuovu cestu detailně sledovat. „Čína přijme náležitá a nutná opatření k pevné obraně národní suverenity a územní integrity. Nikdo by si v této záležitosti neměl dělat iluze,“ pohrozil Wang podle informací serveru Echo24.cz. Žádné konkrétní kroky ale Wang nezmínil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…