Budeme jako Corbyn, plánuje Sobotka. Ten taky ještě dva měsíce před volbami v průzkumech hořel a pak to stáhl

10.06.2017 11:13

Musíme být jako Corbyn, říká předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro server iHNed.cz s odkazem na lídra britských opozičních labouristů. Pávě pod Corbynovým vedením dokázala britská levice takřka smazat dvacetiprocentní náskok vládních konzervativců. Buďme jako oni, apeluje na své kolegy Sobotka.

Budeme jako Corbyn, plánuje Sobotka. Ten taky ještě dva měsíce před volbami v průzkumech hořel a pak to stáhl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sociální demokraté prožívají těžké časy, které by se skoro daly nazvat noční můrou. Dosud nejsilnější vládní strana se podle posledních průzkumu společnosti TNS Kantar propadla až na 10 procent. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka však své spolustraníky vyzývá, aby nepanikařili, nedohadovali se mezi sebou a raději se soustředili na volby.  

„Měli bychom se víc věnovat komunikaci s voliči, propagaci našeho volebního programu, který představíme příští týden, a nepřemýšlet tolik o výzkumech veřejného mínění. Kdyby Corbyn tolik přemýšlel o výzkumech veřejného mínění, pravděpodobně by nebyl schopen takového nástupu a nedotáhl by náskok konzervativců,“ říká Sobotka.

Voliče podle Sobotky nezajímá, na kterém místě kandidátky stojí ten či onen sociální demokrat. Strana by se zkrátka měla přestat zabývat sama sebou.

Celý článek naleznete zde

Jenže někteří sociální demokraté zdaleka tak smířliví nejsou. Ve straně sílí hlasy, že Sobotka je jedním z hlavních viníků současného propadu strany, takže by měl zmizet z postu volebního lídra, ne-li z postu předsedy strany. Navenek však ČSSD stojí za svým poředsedou. Debaty o výměně Sobotky jsou údajně nepodložené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…