Budoucí ministr životního prostředí Brabec chystá audit smluv

23.01.2014 21:03

Budoucí ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) chce po svém nástupu udělat audit smluvních vztahů úřadu. Zaměřit se chce i na problémy s čerpáním z operačního fondu Životní prostředí, regulace vodárenství a proces posuzování vlivu na životní prostředí (EIA). Řekl to novinářům po dnešním setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Poté se Zeman setkal s kandidátem na ministra kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL), se kterým mluvil mimo jiné o ochraně památek, a s kandidátkou na ministryni práce Michaelou Marksovou-Tominovou.

Budoucí ministr životního prostředí Brabec chystá audit smluv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle Brabce byla debata s hlavou státu velmi praktická a prezident prý měl odborný vhled do problematiky životního prostředí. Brabec mu představil své priority v oboru. V problematice operačních programů bude podle Brabce potřeba především krizového řízení. Brabec tak chce využít své zkušenosti z vedení některých firem, které jsou součástí skupiny Agrofert Andreje Babiše.

Brabec novinářům řekl, že neměl pocit, že by jej prezident nechtěl jmenovat. Oslovoval jej prý „budoucí ministře". Dodal, že už si na úřad vybral i svůj odborný tým. Jména ale nechtěl prozrazovat. Podle něj to ještě záleží na tom, jak se koalice dohodne na politických nominacích na náměstky. ČSSD a lidovci by totiž rádi dosadili své náměstky na ministerstva řízená ANO. To se ale ANO nelíbí. 

O svém týmu odborníků vyjednává také Herman, jeho ustavení podle něj bude prvním krokem v ministerské funkci. Hotový ho ještě nemá. Setkání s prezidentem prý bylo přátelské. Mluvili spolu hlavně o ochraně památek. Podle něj prezidenta tato problematika zajímá a rozumí jí. Zemanovi rámcově nastínil své představy o fungování ministerstva.

Od Hermana obdržel Zeman knihy

Herman Zemanovi jako dar donesl několik knih. Když se loučili, řekl mu prý Zeman, že se uvidí příští týden. Právě příští středu chce Zeman vládu jmenovat.

Asi hodinu strávila u prezidenta budoucí ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová (ČSSD). Šlo o poslední z dnešních návštěv ministerských kandidátů. Novinářům řekla, že se Zemanem neřešili fungování ministerstva jako takového, ale mluvili o konkrétních věcech, například o vyplácení sociálních dávek, elektronických systémech nebo problémech seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…