Bulant končí v čele Národního úřadu pro vyzbrojování. Vyhodila ho už Peake

04.10.2013 15:28

Ředitel Národního úřadu pro vyzbrojování Pavel Bulant (43) končí na ministerstvu obrany. Informaci ČTK potvrdilo tiskové oddělení úřadu. Bulant skončí k pondělku na vlastní žádost, oficiálně z rodinných důvodů. Ministerskému útvaru šéfoval od června 2011. Loni v prosinci jej během svého krátkého působení na ministerstvu odvolala tehdejší vicepremiérka Karolína Peake. Do čela úřadu pro vyzbrojování se Bulant vrátil letos v lednu.

Bulant končí v čele Národního úřadu pro vyzbrojování. Vyhodila ho už Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake

"Brigádní generál Pavel Bulant ukončil své působení ve funkci ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování. Z rodinných důvodů si podal žádost o zkrácení služebního závazku vojáka z povolání," sdělil dnes ČTK mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Sám Bulant na dotaz ČTK uvedl, že svůj konec v úřadu nebude komentovat.

Ministr Picek Bulantovi poděkoval

Řízením Národního úřadu pro vyzbrojování byl ministrem obrany pověřen náměstek pro obranné akvizice Libor Karásek. "Děkuji Pavlu Bulantovi za odvedenou práci, zejména při vytvoření a optimalizaci Národního úřadu pro vyzbrojování, řešení problémů letounů CASA C-295 M a vyjednávání se švédskou stranou o pokračování pronájmu nadzvukových letounů," uvedl ministr obrany Vlastimil Picek.

Peake odvolala Bulanta kvůli údajně nezvládnuté veřejné zakázce na dodávku nových uniforem pro armádu. Zakázku zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Obrana se pak rozhodla stejnokroje nakoupit přes jednu z agentur NATO. Nákupy přes alianční agentury Bulant v čele úřadu prosazoval. Podle jeho názoru tím ministerstvo značně ušetřilo. Zástupci českého obranného průmyslu ho však kritizovali. Dokonce uvítali jeho dočasné odvolání v době, kdy úřad vedla Peake. Podle prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřího Hynka úřad pod Bulantovým vedením neprospíval ani armádě, ani českým zbrojním firmám. Po svém návratu do funkce si Bulant vytkl za cíl urovnat vztahy s asociací. Loni byl Bulant povýšen do hodnosti generála.

Karásek (50) byl na konci května jmenován náměstkem pro obranné akvizice. Předtím zastával post náměstka ministra pro ekonomiku. Karásek získal řadu zkušeností z regionální politiky v Uherském Hradišti a Zlínském kraji. V letech 1998 až 2002 byl místostarostou rodného Uherského Hradiště. V následujících osmi letech byl starostou města. Karásek je absolventem Ekonomické univerzity v Bratislavě, kde vystudoval obor makroekonomická regulace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…