Bulvár se zastal Bátory. Připomněl "knížecí" výrazy s hvězdičkou

19.08.2011 7:46

Ministři TOP 09 opustili jednání vlády do doby, než z ministerstva školství odejde Ladislav Bátora. Ten totiž šéfa jejich strany nazval "chudáčkem starým, co jen bezostyšně prská". Deník Blesk se Bátory zastává, Karel Schwarzenberg ho prý vyprovokoval. Koneckonců, jeho svérázný slovník je znám.

Bulvár se zastal Bátory. Připomněl "knížecí" výrazy s hvězdičkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Bulvární deník připomíná některé z veselých Schwarzenbergových výroků. Některé z nich jsou až urážející, ministr zahraničí za ně ale nikdy kárán nebyl.

V souvislosti s kauzou ProMoPro a svým vládním kolegou Alexandrem Vondrou řekl Schwarzenberg: "Měl hned na začátku přiznat, že to neměl pod kontrolou. Ho**o měl pod kontrolou." Na adresu rakouských protitemelínských aktivistů poznamenal: "Poněvadž ty magory trošku znám, vím, že demonstrace budou pokračovat."

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

Na otázku, zda jeho místopředseda a ministr financí Miroslav Kalousek nepracuje za jeho zády, odpověděl Schwarzenberg opět peprně: "S odpuštěním, když je člověku přes sedmdesát, tak si přiznává, že nemá oči na pr**li."

Když byl na diplomatické cestě po USA, sdělil médiím, že už tak dlouho nebyl v Praze, že si bohudík na ty paka (své vládní kolegy) už nepamatuje. A lidovci od něj žádali omluvu, když je v roce 2009 nazval "černoprdelníky".

O Bátorovi veřejně prohlásil, že se hodí na ministerstvo školství "s odpuštěním jako pazdeří k jisté části těla". A Bátora reagoval "chudáčkem", což zvedlo vlnu pozdvižení. Prý jde o princip. Být soukromou osobou, ať si o Schwarzenbergovi říká, co chce, ale jako úředník si nemůže dovolit takto veřejně kritizovat vicepremiéra své vlády.

Čtěte:

Bátora nás z vlády nedostane. Politici z TOPky

Schwarzenberga prý Bátora neurazil. Chovat se tak ale nesmí

Dobeš si stojí na svém: Bátoru neodvolám

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…