Bursík prý novou stranu opravdu zakládá. A chce jít do voleb s lidovci

27.08.2013 8:06

Další zápletkou rozjíždějící se kampaně před předčasnými volbami možná skutečně bude strana vedená bývalým předsedou zelených Martinem Bursíkem. Poté, co se pondělní informace, že několikanásobný exministr životního prostředí zakládá stranu jménem „Čtvrtá strana“, ukázala jako kachna, se o pouhý den později v Hospodářských novinách objevila informace, že o úplný nesmysl jít nemuselo.

Bursík prý novou stranu opravdu zakládá. A chce jít do voleb s lidovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

„Mám pro název naší strany slabost. Je to čtvrtá strana, do které vstupuji. V politice jde ale o myšlenky, ne o strany,“ říkal například Martin Bursík na webu neexistující strany. Sám jej sice později označil za primitivní provokaci, ale současný předseda zelených Ondřej Liška naznačil, že se může jednat o promyšlené PR. To mu měla vytvořit recesistická skupina „Žít Brno“, která s Bursíkem úzce spolupracuje. Její představitel Matěj Hollan však tuto teorii odmítl.

Skutečná Bursíkova strana by se prý mohla jmenovat Liberální ekologická strana, vystupovat by měla pod přitažlivou zkratkou LES. Informaci poskytla Olga Sommerová, dokumentaristka a zastupitelka za zelené na Praze 7. Sám Bursík na dotazy nereagoval.

Stejně jako falešná Čtvrtá strana, i LES by prý mohla spolupracovat s KDU- ČSL. Podle jejich předsedy Pavla Bělobrádka však zatím žádná konkrétní jednání neproběhla. „S Martinem Bursíkem jsem mluvil jednou, a to minulý týden. Informoval mě o tom, že vzniká politický subjekt, který bude zaštiťovat,“ uvedl pro Hospodářské noviny lidovecký šéf. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…