Byl prý tak opilý, že nemohl chodit. Pavel Šafr nafasoval trest za řízení v opilosti. Alkohol, deprese, léky...

21.08.2015 12:50

Šéfredaktor Svobodného fóra Pavel Šafr byl pravomocně odsouzen za řízení v opilosti. Dostal čtyři měsíce s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Stojí za pozornost, že o tom informovala Mladá fronta Dnes, kterou Šafr dříve vedl v pozici šéfredaktora.

Byl prý tak opilý, že nemohl chodit. Pavel Šafr nafasoval trest za řízení v opilosti. Alkohol, deprese, léky...
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

V listopadu 2014 měl Šafr řídit opilý, jenže ho zastavila policie, takže se známý novinář dostal do problémů. Podle svědků měl v sobě tolik alkoholu, že ani nemohl chodit. Soud i na základě jejich výpovědi konstatoval, že Šafr nesmí osmnáct měsíců sednout za volant. Současně by měl prožít čtyři měsíce za mřížemi, ovšem s podmínečným odkladem na 18 měsíců.

„Podle svědků a policie byl ale opilý tak, že nemohl chodit a špatně artikuloval. Odběru krve se odmítl podrobit. Šafr tvrdí, že měl depresi a užil Xanax. Do auta usedl jen kvůli telefonování a policisté, kteří se na něj začali dobývat, se k němu chovali jako ke zločinci, tak s nimi odmítl spolupracovat. Jejich postup považuje za skandální. Svědkové, kteří ho viděli řídit, podle něj lžou, protože mu chtějí uškodit,“ píše server deníku.

Šafr byl odsouzen už v červnu tohoto roku, ale odvolal se. Totéž učinil státní zástupce, jemuž se zdál vyměřený trest příliš mírný. Soud však obě odvolání zamítl a verdikt potvrdil. Je tedy pravomocný, přičemž sám novinář si ho nevyslechl. Ze zdravotních důvodů se k jednání nedostavil.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…