Byli jsme neuvěřitelní. Čtěte, jak se spolu včera poslanci loučili po hospodách

21.08.2013 8:07

Poslanci v úterý přijali usnesení, kterým rozpustili sněmovnu. Někteří z nich se do dolní komory pravděpodobně hned tak nepodívají, jiní budou zase odsouzení do role opozice, další se naopak mohou těšit na vládu. Po hlasování se tak mohlo truchlit. Nebo naopak i slavit.

Byli jsme neuvěřitelní. Čtěte, jak se spolu včera poslanci loučili po hospodách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Poslanci ODS před hlasováním o rozpuštění sněmovny opustili jednací sál. Právě na nich byla podle Lidových novin nejvíce vidět skleslá nálada.

Dění ve sněmovně nezaujatě pozoroval senátor zemanovců Vladimír Dryml (SPOZ). "Vypadá to, jako kdyby poslancům pomalu začalo docházet, co se tu děje. Že kromě třeba finančních výhod ztrácejí i imunitu," podotkl ironicky.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Celé odpoledne podle svědectví deníku obcházel ve foyer a byl buď zabrán do hovoru s bývalým spolustraníkem a druhým mužem ČSSD Michalem Haškem, nebo se zdravil s dalšími kolegy. "Musím říct, že šlo o nejhorší sněmovnu, jakou jsem zatím zažil," přidal kritické hodnocení.

TOP 09 podpořila své poslance

Po hlasování se poslanci začali rozcházet. Většina zamířila na stranickou rozlučku. Například TOP 09 ji uspořádala v pivnici blízké Malostranské besedy. "Byli jste neuvěřitelný poslanecký klub," pochválil kolegy šéf poslanců Petr Gazdík. Za svůj projev sklidil uznalý potlesk.

Mezi kolegy přišel také exministr financí a první místopředseda strany Miroslav Kalousek. Na rozloučení si ale se spolustraníky nepřipil alkoholem. V ruce prý držel pouze nealkoholické pivo.

Jako poděkování za tři roky, které spolu prožili, pojali večírek sociální demokraté. U těch bylo poměrně veselo. Právě ČSSD má největší šanci, že se po volbách do sněmovny vrátí z pozice vítězů. Bývalý poslanec sociální demokracie David Rath se ale k oslavám připojit nemohl, kvůli kauze údajného manipulování zakázek stále sedí ve vazbě. Podle kolegy Richarda Dolejše, se kterým sdílel kancelář, už má vyklizeno. "Věci už tam nejsou, i když do šuplíků mu nelezu," řekl poslanec Lidovým novinám.

Komunisté se sejdou až při práci

Vůbec žádnou rozlučku neuspořádali komunisté. Sejdou se prý až při práci na kampani. "Žádná pařba nebude. Jaképak loučení? Za chvíli jsme tu zpátky," konstatoval optimisticky šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …